selo veselo omarska (3)Druga ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, održana je u nedjelju, 10.avgusta, kod Društvenog doma u Omarskoj.

U višečasovnom programu, posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Donje Lamovite, Niševića i Omarske.

Najuspješnija je bila ekipa Omarske, drugo mjesto zauzela je Donja Lamovita, dok su treći Niševići. Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika Prijedora, Milenko Đaković, koji je podsjetio na značaj i cilj manifestacije „Selo veselo”.

„Kulturno-zabavna manifestacija, koja se, pod pokroviteljstvom grada Prijedora održava od 2010. godine, privlači sve veći broj učesnika i posjetilaca, posebno u selima u kojima nedostaje kulturnih i drugih sadržaja, čime je cilj manifestacije upotpunosti ostvaren“, istakao je Đaković.

U kulturno-zabavnom programu nastupio je folklorni ansambl, orkestar i muška izvorna grupa KUD „Omarska“, mladi pjevači krajiške pjesme Mihajlo i Darko Gavranović, zdravičar Đuro Vrhovac, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Nakon Gornjih Garevaca, ekipa Omarske je drugi finalista, koji će se 7. septembra takmičiti u završnici manifestacije „Selo veselo 2014”. Treći finalista biće poznat u nedjelju, 24. avgusta, kada će karavan „Selo veselo”, stići u Brezičane.

S.Goronja
selo veselo omarska (1) selo veselo omarska (2) selo veselo omarska (4)