rudar-prijedor-sutjeska-2Narodna izreka „po jutru se dan poznaje“ nije u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Republike Srpske za Rudar-Prijedor.

Malo ko je, i pored dobre igre na startu u Derventi, poslije poraza od Tekstilac Korta (0:2) mogao da se nada da će „rudari sa Sane“ ubrzo biti lideri, a potom stalno biti uz rame vodećem banjalučkom Borcu, sa zaostatkom od tri boda.

Opraštajući se od svojih navijača ubjedljivim trijumfom protiv Sutjeske (4:1) potvrdili su epitet daleko najefikasnije ekipe sa ukupno 33 postignuta gola, a pored pomenutog duela, samo još u igri bez pogodaka nisu zatresli mrežu Kozare u Gradišci.

rudar-prijedor-sutjeska-1-Po izuzetno teškom terenu, ostvarili smo značajnu pobjedu nastavivši kontinuitet dobrih igara, svakako i rezultata, pošto smo u posljednjih osam mečeva pet puta slavili i tri puta remizirali. Iako smo u prvom poluvremenu dozvolili našom nepažnjom gostima da izjednače, vrlo brzo smo se vratili i dali dva pogotka u četiri-pet minuta. U nastavku smo kontrolisali igru, kao nagrada je došao još jedan gol, čestitam svojim igračima na onome što su pružili, a protivniku na korektnosti – istakao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Mrežu rivala iz Foče već u otvaranju susreta načeo je Milan Šakić, da bi uslijedilo izjednačenje, kada je Mladen Đoković „matirao“ Dejana Inđića.

U samom finišu prvog poluvremena prvi strijelac „narandžasto-crnih“ u ovoj sezoni Ognjen Jaćimović svojim osmim golom u borbama za bodove donio je svom timu novo vođstvo, a Draško Lolić, koji je na gostovanju Sutjesci, kada je takođe bilo 4:1 bio dvostruki strijelac, ukupno petim golom postavio rezultat na odmoru od 3:1.

rudar-prijedor-sutjeska-7U nastavku nova tri boda domaćih „ovejrio“ je najbolji akter utakmice, „vezista“ Aleksandar Vojnović.

-Smatram da smo zasluženo pobijedili, iako nije bilo lako igrati po blatnjavom terenu, uz povremeno rominjanje kiše. Drago mi je da sam napokon i ja uspio da postignem gol, iako svoju igru podređujem kolektivu. Trudim se da odgovorim i defanzivnim zadacima, spriječim protivničke napade. Najmanje je važno ko će biti strijelac ako igramo „svi za jednog-jedan za sve“, a upravo to zajedinštvo nas je krasilo ove jeseni. Preostaje nam još gostovanje zvorničkoj Drini koja je potvrdila svoj kvalitet igrajući neriješeno kod nas 1:1. Nadigravaćemo se, kao i uvijek sa ciljem da postignemo gol više, a pozitivnim ishodom okončamo ovu uspješnu polusezonu – naglasio je Vojnović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-sutjeska-10 rudar-prijedor-sutjeska-4