predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-1“Izokrenutom” pričom Branka Ćopića, ansambl Pozorišta Prijedor odigrao je predstavu “Na velikom odmoru” za djecu centralne škole “Mladen Stojanović” u Ljubiji i tako jednočasovnom izvedbom oduševio sve prisutne.

U prepunoj fiskulturnoj sali škole o Branku Ćopiću, najvećem srpskom piscu, o njegovim djelima i burnom životu običnog čovjeka, Dean Batoz, glumac prijedorskog pozorišta dočarao je publici svojom ulogom u liku ovog pisca kako je on živio i borio se za svoje tekovine kao i period ratnih teških nedaća.

U našem razgovoru Batoz je rekao da je ova predstava mlađim uzrastima poklon od RŽR “Ljubija” povodom njihovog jubileja 100 godina rudarenja.

-Danas je ovo djeci Ljubije značajan događaj jer će naučiti iz ove predstave ko je u stvari Branko Ćopić – rekao je Batoz.

predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-2Direktorica škole u Ljubiji, Svetlana Radaković-Ružičić izrazila je zahvalnost u svoje lično ime i u ime kolektiva škole posebno direktoru rudnika “Ljubije” i ansamblu prijedorskog pozorišta kao i svim učesnicima ove pokloničke predstave.

-Ovakve predstave mnogo nam znače. Škola koristi svaku moguću priliku za promociju ne samo obrazovne funkcije već i kulturne i vaspitne i ovo je zaista divna prilika da se sve to pokaže – rekla je Ružičićeva za naš sajt.

Mališanima ove škole ova priredba bila je i više nego prelijepa.

Marko Šarić, učenik 8.razreda rekao nam je da je predstava za njega bila od velikog značaja.

-Zaista korisno i fenomenalno. Ovo je sjajno – zadovoljno kaže Šarić.

Njegov vršnjak, Kenan Dunjak, učenik 9.razreda takođe ne krije zadovoljstvo i ističe da ovakvih predstava treba više jer su od svega značajnije.

Onim najmlađima ovo je bila predstava humora.

Kroz smijeh, učenica 3.razreda Sabina nam govori da je presrećna imitacijom Deana Batoza i Mirele Predojević, poznatih prijedorskih glumaca.

Ono što je sigurno, a to se vidjelo na predstavi, da su ovakve priredbe i manifestacije stub daljeg napredovanja ove škole u Ljubiji i sigurni smo da će djeca biti još uspješnija jer za to treba samo volja, a nju odavno kroz sve načine pokazuju ovi osnovci i kolektiv škole.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com

predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-3 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-4 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-5 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-6 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-7 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-8 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-9 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-10 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-11 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-12 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-13 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-14 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-15 predstava-na-velikom-odmoru-u-ljubiji-16