rudar-prijedor-sutjeska-plakatKako god da Rudar-Prijedor prođe u posljednja dva ispita ove jeseni u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, slobodno se može već sada konstatovati da je premašio sva očekivanja.

Sama činjenica da se poslije ispadanja iz Premijer lige BiH konsolidovao na svim nivoima i da je potpuno „renovirajući“ tim sa mladim snagama bio u vrhu potvrda je takvog zaključka.

Pretposljednji rival u borbama za bodove mu je Sutjeska iz Foče.

-Očekujemo tvrdu i borbenu utakmicu i sa jedne i sa druge strane. Bez obzira što je Sutjeska pretposljednja na tabeli, moramo biti obazrivi, jer je to jedina ekipa koja nas je do sada nadigrala u prvom poluvremenu, u susretu u Foči. Imaju dosta kvalitetnih igrača, a u tim im se vraćaju Nikola Mojović i Miloš Sekulović. Ipak, vjerujem da ćemo imati odgovornost i pristup kao i do sada, kako bi se na najljepši način oprostili od svojih navijača u ovoj godini – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Strateg „rudara sa Sane“ neće moći da računa na Ervina Ćatića, koji ima tri žuta kartona, kao ni na Slavena Kovljena i Aleksandra Majdanca koji imaju problema sa alergijom.

Iako je golman Nemanja Petrović, kojem je povrijeđeno rame, u trenažnom procesu, najvjerovatnije da se sa njim neće rizikovati, pa će i dalje među stativama biti Dejan Inđić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com