izvidjacki viseboj-kozara 2015 (1)Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor će ovog vikenda (od 11. do 13.11.2016.godine) biti domaćin tradicionalnog izviđačkog višeboja “KOZARA 2016”.

Ova manifestacija se održava uz podršku grada Prijedora i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Svečanost otvaranja planirana je za subotu, 12.11.2016. godine u 10:00 časova, na platou JU “CENTAR SUNCE” (bivša škola “Đorđe Natošević”) u gradu na Sani.

Izviđački višeboj “Kozara” je tradicionalna aktivnost odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor. Prvi put je organizovan 1978. godine na Kozari kao pokušaj da se napravi jako-elitno topografsko takmičenje, u čemu smo i uspjeli, a okupljao je ekipe izviđačkih odreda sa prostora cijele SFRJ. Ponovno je oživljen i organizovan 2003. godine kada je okupio 11 ekipa sa prostora Republike Srpske, a 2004. godine 17 ekipa sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Već nekoliko godina zaredom, grad Prijedor podržava organizaciju i realizaciju ovog tradicionalnog izviđačkog takmičenja, a ove godine svoj doprinos organizaciji dalo je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Na ovogodišnjem višeboju “Kozara 2016” očekuje se učešće ekipa izviđačkih odreda iz Temerina, Niša, Prijepolja, Zenice, Rakovice-Sarajeva, Brčkog, Broda, Banja Luke, Banovića, Konjica, Vareša, Tešnja, Nemile, Visokog i Kozarske Dubice, te ekipe prijedorskih osnovnih škola, udruženja iz Sanskog Mosta i kulturno-umjetničkog društva “Saničani”, ukupno oko 350 učesnika.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izvidjacki viseboj-kozara 2015 (2)