sloboda-ng-rudar-prijedor-kadeti-1Uvjerljivom pobjedom protiv vršnjaka iz Slobode Novi Grad u 13.kolu Omladinske lige BiH-grupa Zapad, kadeti Rudar-Prijedora osvojili su titulu jesenjeg prvaka u ovom takmičenju.

Već u 9. minuti Žerić izbija sam pred golmana Majstorovića i pogađa rašlje za vođstvo od 0:1.

Bez prave završnice izabranika trenera Srđana Marjanovića po kišnom vremenu i teškom terenu te uz nekoliko poluprilika Slobode, na drugi gol se čekalo do 31. minute.

Na centaršut sa desne strane sjajno reaguje Javorić i glavom zabija za 0:2.

Na drugoj strani Vejnović iz slobodnjaka gađa pod prečku ali Kačavenda brani i loptu odbija u korner.

sloboda-ng-rudar-prijedor-kadeti-2Žerić je mogao do drugog gola u finišu prvog poluvremena kada je bio sam na „drugoj“ stativi, ali promašuje skoro prazan gol.

Početkom drugog poluvremena, u 46.minuti sve bolji Sajak koristi korner Žerića i glavom postiže gol za 0:3.

Konačan rezultat postavio je Mile Kovačević sjajnim udarcem sa dvadesetak metara u donji desni ugao gola Slobode.

Bilo je još prilika za ubjedljiviju pobjedu Prijedorčana.

Marinović je promašio penal, Ćorić je pogodio stativu a Radaković iz dobre pozicije šutirao pored gola pa je ostalo 0:4.

sloboda-ng-rudar-prijedor-kadeti-3Kadeti Rudar-Prijedora nakon jesenjeg dijela prvenstva i odigranih 13.kola imaju 33 osvojenih bodova.

Ostvarili su 10 pobjeda i 3 remija uz impresivnu gol-razliku 59:2.

Mladi Prijedorčani su jedine golove primili u 1.kolu na gostovanju kod Krajine u Cazinu(1:1), te u Ljubiji kada su u 4.kolu remizirali sa banjalučkim Borcem(1:1).

Golman Luka Kačavenda je od tada nesavladan 725 minuta.

-Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom u konkurenciji jako dobrih ekipa. Mnogi griješe kada misle da je ova Omladinska liga nekvalitetna. Međutim, siguran sam da bi kadeti banjalučkih klubova Borac i Željezničar Sport-tim, Kozare iz Gradiške, Jedinstva iz Bihaća, Krajine iz Cazina i Rudar-Prijedora, našli svoje mjesto u Omladinskoj Premijer ligi. Prava je šteta štp je „ulaznica“ za to takmičenje rezultat prve ekipe a ne kvalitet – kaže trener kadeta „rudara sa Sane“ Srđan Marjanović.

sloboda-ng-rudar-prijedor-kadeti-4On ističe da nije iznenađen rezultatom svojih pulena jer se radi o talentovanim igračima koji imaju još prostora za napredak.

-Odlično smo odigrali derbi susrete sa Banjalučanima. Protiv Borca smo bili bolji 70 minuta, ali smo, zbog manjka igrača u rotaciji na tom susretu ostali bez snage u finišu pa smo primili gol. Sa Željezničar Sport-timom u gostima smo igrali bez golova iako je meč bio dobar, dok smo Kozaru pobijedili. Jedini žal ostaje za susretom prvog kola kada nismo savladali Krajinu, ali to je bio početak sezone – sumira polusezonu mladi trener Prijedorčana.

Podatak da se čak 15 kadeta Rudar-Prijedora u 13 odigranih mečeva upisalo u strijelce govori o raznovrsnosti i broju mladih fudbalera koji s pravom konkurišu za najboljih 11.

Najefikasniji je bio Stefan Javorić sa 10 a prati ga Mile Kovačević sa 9 golova.

rudar prijedor-borac bl-kadeti (1)Kuriozitet je i činjenica da se i golman Luka Kačavenda upisao u strijelce, uspješnim izvođenjem penala na jednoj od utakmica.

Treba spomenuti i činjenicu da igrači rođeni 2000. i 2001.godine koji nastupaju za kadete tokom ove polusezone „nisu ni vidjeli“ Gradski stadion u Prijedoru.

Naime, trenirali su na „Suvom Prijedoru“ i terenu FK Tukovi u istoimenom naselju, dok su domaćini bili na stadionu u Ljubiji.

Međutim, to im nije smetalo da budu najbolji nakon 13 odigranih kola Omladinske lige BiH-grupa Zapad.

-Nije moje da komentarišem gdje treniramo i igramo, moj posao je da na najbolji način prenesem svoje fudbalsko znanje na ove mladiće i to pokušavam da uradim svakom prilikom. Među kadetima ima mnogo talentovanih igrača, a najviše od njih zavisi dokle će dogurati. Iako ne volim da bilo koga ističem jer fudbal igra ekipa i ona i pobjeđuje i gubi, moram spomenuti neumornog Mileta Kovačevića. Igrao je jako kvalitetno cijeli jesenji dio prvenstva, kada je trebalo davao je golove, vraćao se u odbranu ili markirao najbolje protivničke igrače. Tu su svakako i Marko Janjušić, Luka Kačavenda, Danilo Marmat, ali i svi ostali momci koji su, svako na svoj način, ugradili dio sebe u naše dobre rezultate ove jeseni – rekao je Srđan Marjanović, trener kadeta Rudar-Prijedora.

Kadeti
Sloboda (Novi Grad): Rudar-Prijedor 0:4 (0:2)

Novi Grad
Stadion: pomoćni teren „Mlakve“
Gledalaca: 20
Sudija: Zlatko Budimlić (Bihać)
Strijelci: Žerić u 9., Javorić u 31., Sajak u 46. i Kovačević u 58.minuti

Sloboda
Majstorović(Borić), Adilović, Dodig, Ćulibrk(Plavšić), Nedimović, Novaković, Starčević, Vučen, Salkić, Davidović, Vejnović

Rudar-Prijedor
Kačavenda, N.Marmat, Zorić, Janjušić, Kovačević, Žerić(Radaković), Marinović(Zmijanjac), Raković(Vukmanović), Sajak, D.Marmat(Dejanović), Javorić(Ćorić)

Tekst i foto – Milan Kačavenda/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com