david-kuridza-1Zadržali su fudbaleri Rudar-Prijedora drugu poziciju na tabeli u uspješnoj seriji u prvenstvu Prve lige Republike Srpske u posljednjih sedam kola, kada su ostvarili četiri pobjede i tri remija.

Prema očekivanju, savladali su u Šamcu domaćeg Borca sa 3:2, a ovaj susret promovisao je i njihovog darovitog napadača, jer se u igri našao i 18-godišnji David Kuridža.

-Zahvalan sam treneru Zlatku Jelisavcu koji mi je ukazao povjerenje da u jednoj zvaničnoj utakmici debitujem u dresu voljenog kluba. U posljednje dvije sedmice sam trenirao sa prvotimcima kao i sa „svojim“ vršnjacima juniorima. Svjestan sam da moram još dosta da radim i napredujem, da tek slijedi period pravog dokazivanja-priča Kuridža.

Mladi igrač, kojeg ponekad zovu i „gol mašina“, imao je sreću da ga je kao petogodišnjaka na teren Podgrmeča u Oštroj Luci, gdje živi, odveo otac, a trener mu je bio legendarni golgeter “rudara sa Sane“ Vinko Samardžija.

david-kuridza-2Potom je do 12 godine bio u Školi fudbala Radnik Urije, a od tada je u Rudar-Prijedoru.

Odlikuju ga brzina te dobar „osjećaj“ za gol.

Kolika mu je ljubav prema fudbalu govori podatak da je od pomenutog mjesta do grada na Sani znao da dođe biciklom, pa čak i brzo hodajući.

– U pionirskoj selekciji trenirao me je Mladen Parhamov, kadetskoj Saša Keranović, a dvije godine u juniorskoj ekipi Zoran Bujić. U ovoj sezoni u Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad, u 13 odigranih kola od ukupno 36 golova svoje ekipe postigao sam 21, a imao i pet „asistencija“ što je, uz moj raniji učinak u mlađim kategorijama bila najbolja preporuka za šansu u prvom timu – istakao je Kuridža.

On dodaje da od legendi „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ voli Andreu Pirla i Frančeska Totija, a sada svakako i Lea Mesija.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

david kuridza (5)