sdspd-penzioneriPredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor Dušan Berić rekao je da u Prijedoru ima 14.560 penzionera i da su penzioneri u Republici Srpskoj brojniji od radničke klase.

“Među prijedorskim penzionerima njih oko 10.000 ili 70 odsto ima primanja manja od 300 KM. Kada bi se svi budžeti u Republici Srpskoj smanjili za pet odsto, dobilo bi se tri milijarde maraka i to je jedan od načina za poboljšanje položaja penzionera”, rekao je Berić novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Partije ujedinjenih penzionera Ilija Stevančević rekao je da ova stranka ima za cilj da na izborima osvoji dovoljan broj glasova za osnivanje kluba ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“To je jedini način da ostvarimo svoje ciljeve, a to su puna penzija po rješenju, usklađivanje penzija s platama i potpuna zdravstvena zaštita”, rekao je Stevančević novinarima u Prijedoru.

Član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić rekao je da su mjere kojima se za kratko vrijeme može poboljšati položaj penzionera oporezivanje stvarnih a ne samo prikazanih zarada i uvođenje posebnih dana za penzionere u zdravstvenim ustanovama pomoću kojih će se za ovu populaciju smanjiti duga čekanja zdravstvenih usluga.

U Prijedoru je u petak uveče u organizaciji SDS-a i PUP-a održana javna tribina posvećena statusu penzionera.