ndcpd-konferencija djece i mladih (1)Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor u saradnji sa Omladinskim Centrom (OC) Ljubija u periodu od 04. do 08. avgusta 2014. godine organizovao je aktivnost „Nansen konferencija djece i mladih“ 2014. u prostorijama OC Ljubija. Učesnici Konferencije bila su djeca uzrasta 10-18 godina iz Mjesnih zajednica (MZ) Prijedora koje imaju veliki udio dijaspore u ukupnom stanovništvu, djeca iz dvije poplavljene MZ Prijedora (Raškovac i Gomjenica) i djeca iz dijaspore.

Tokom prvog dana aktivnosti, četrdesetšestoro (46) djece je imalo priliku da učestvuju na edukativno-kreativnim radionicama, sportskim aktivnostima i kursu break dance-a. Učesnici uzrasta od 10-14 godina su se kroz različite igre upoznali, a zatim pokazali svoju kreativnost izradom bedževa sa svojim imenima. Učesnici su kroz grupni rad osmislili pravila rada, a za kraj su odabrali igru “Na slovo, na slovo”. Učesnici uzrasta od 14-18 godina radili su na identitetu.

Takođe, 4.8. naš drugar Emir Kučković je proslavio rođendan. Učesnici radionice su mu čestitali rođendan kroz pjesmu.

Drugom danu Nansen konferencije prisustvovala su četrdesetčetiri (44) učesnika. Učesnici uzrasta 10-14 godina radili su vještine aktivnog slušanja i identifikovali šta je to šta dobar slušalac radi. Naučeno su pokušali primijeniti kroz igru “Gluhi telefon”. Učesnici uzrasta 14-18 godina su tokom drugog dana naučili šta je to percepcija.

ndcpd-konferencija djece i mladih (2)Tokom trećeg dana konferencije, pedesetjedan (51) učesnik je prisustvovao radionicama, na kojima je obrađena tema “Verbalna i neverbalna komunikacija”.

Četvrtom danu konferencije prisustvovla su pedesttri (53) učesnika. Tema radionica bila je timski rad.

Na završnoj aktivnosti poslijednjeg dana konferencije održana je izložba likovnih radova koje su najmlađi učesnici izradili tokom radionica, kao i prezentacija naučenih break – dance koraka. Svim učesnicima dodijeljene su zahvalnice.

Aktivnost su realizovali i ko-ordinisali zaposleni NDC-a, kao i zaposleni i volonteri OC Ljubija.

Pomenuta aktivnost organizovana je u okviru projektne linije „Dani dijaspore-Otvorena vrata Prijedora“ 2014. koju NDC Prijedor organizuje 4. godinu za redom s ciljem poboljšanja inter-etničke komunikacije i saradnje lokalnog stanovništva i dijaspore, kao i jačanja kapaciteta lokalnih zajednica za rad sa dijasporom.

NDC Prijedor projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

NDC Prijedor
ndcpd-konferencija djece i mladih (3) ndcpd-konferencija djece i mladih (4) ndcpd-konferencija djece i mladih