amp-pobjednici-likovnog-konkursa-1Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora Amila Dizdarević pobjednica je konkursa za izbor najljepših dječijih likovnih radova koji kompanija ArcelorMittal Prijedor tradicionalno organizuje uoči božićnih i novogodišnjih praznika.

Drugo mjesto osvojio je David Rajlić, učenik šestog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ dok je treća Mila Mijić, učenica četvrtog razreda OŠ „Petar Kočić“.

Autorima tri prvoplasirana rada uručene su novčane nagrade u iznosu od 150, 100 i 50 KM, a 10 učenika čiji su radovi ušli u najuži izbor nagrađeno je poklon-paketima sa školskim priborom i slatkišima.

Na ovogodišnji konkurs je pristiglo oko 300 radova iz osam prijedorskih osnovnih škola.

-Rad prvoplasirane Amile Dizdarević će predstavljati BiH na međunarodnom takmičenju sa predstavnicima još 29 država u kojima posluje ArcelorMittal, i za čije će se radove moći glasati putem internet stranice ove korporacije – rekao je Predrag Šorga iz kompanije ArcelorMittal Prijedor.

On je dodao da je mlada Prijedorčanka kao pobjednik na niovu BiH dobila i nagradu od 700 KM.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Čelik i budućnost“, a pobjednički rad na međunarodnom takmičenju biće zvanična novogodišnja čestitka „Arselor Mitala“ u svijetu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

amp-pobjednici-likovnog-konkursa-2 amp-pobjednici-likovnog-konkursa-3 amp-pobjednici-likovnog-konkursa-4 amp-pobjednici-likovnog-konkursa-5 amp-pobjednici-likovnog-konkursa-6