mrakovica-sloga-jesen-1Fudbaleri Mrakovice iz Kozaruše deklasirali su lidera na tabeli Četvrte lige PFS Prijedor, ekipu Sloge iz Rakelića, rezultatom 6:0 (5:0) u derbi meču ovog ranga takmičenja.

Domaći su idealno otvorili susret.

Igrala se 6.minuta kada je Banović iskoristio nepažnju odbrane gostiju, „ukrao“ loptu na desnom krilu, ušao u šesnaesterac i iskosa šutirao ka Čačiću, lopta je zakačila jednog od protivničkih fudbalera, promijenila smjer i završila u mreži lidera za vođstvo od 1:0.

Interesantno je da je Boško Banović nosio kapitensku traku na ovom meču jer mu je, zbog rođendana, istu prepustio Željko Vidović, u dogovoru sa svim saigračima.

mrakovica-sloga-jesen-2Na drugi pogodak čekalo se do 20.minuta.

Nakon auta sa desne strane, iskosa sa 25 metara, Alen Islamovski se odlučio na šut, golman gostiju je bio neodlučan i lopta je završila iza njegovih leđa za veliku radost domaćih.

Osam minuta kasnije isti igrač je jednu odbijenu loptu glavom „pospremio“ u gol za 3:0.

Igrala se 40.minuta kada je Islamovski kompletirao het-trik, nakon što je dobio povratnu loptu od Plemića pogodio je sa 10-ak metara za 4:0.

Ni tu nije bio kraj muka za izabranike trenera Torbice u prvom dijelu meča.

mrakovica-sloga-jesen-3U posljednjim trenucima oboren je brzonogi Plemić, a Marinović je bio siguran izvođač penala za nestvarnih, ali sasvim zasluženih 5:0.

Mrakovica je u nastavku „smanjila gas“ pa je za konačnih Mrakovica:Sloga 6:0 pogodio Neno Grahovac u 78.minuti nakon još jedne asistencije Plemića.

Ovom visokom pobjedom ekipa iz Kozaruše je ostala na drugoj poziciji, sa bodom zaostatka za liderom, koju dijeli sa svojim narednim protivnikom, ekipom Radnika iz Kozarske Dubice.

Ekipa Sloge iz Rakelića bila je neprepoznatljiva u ovom duelu i osim nekoliko šuteva nije pokazala gotovo ništa pa je zasluženo poražena.

mrakovica-sloga-jesen-4Ipak, treba reći da su gosti na ovom susretu nastupili bez nekoliko standardnih i ponajboljih igrača, poput Siniše Objedovića i Vanje Vranješa, koji su otišli na privremeni rad u inostranstvo, odnosno Saše Torbice zbog tri žuta kartona.

Rakelićanima se, na njihovu nesreću, u derbiju u kojem su mogli osigurati titulu jesenjeg prvaka, „osvetila“ i činjenica da Milan Čačić nije „pravi“ golman, već „štoper“ koji je spletom okolnosti počeo da brani.

Iako je imao nekoliko odličnih intervencija, utisak je da je kod nekoliko golova domaćih mogao mnogo bolje da reaguje.

Ipak, ekipa koja igra na stadionu u Saničanima, u zadnjem jesenjem kolu dočekuje posljednjeplasirani Omladinac iz Draksenića, pa ne bi trebala da ima težak zadatak, i trijumfom bi prvi dio prvenstva okončali na vodećoj poziciji.

FK Mrakovica (Kozaruša): FK Sloga(Rakelići) 6:0 (5:0)

Kozaruša
Stadion FK Mrakovica
Gledalaca: 100
Sudija: Nemanja Petrović (Trnopolje)
Strijelci: Banović u 6., Islamovski u 20., 28. i 40., Marinović u 45. iz penala i N.Grahovac u 78. minuti

Mrakovica
Stupar(Ivančević), Islamovski, Deumić, Zdjelar, Vidović, Banović(Jež), Jelača, N.Grahovac, Đ.Grahovac, Marinović(Aldžić), Plemić

Sloga
Čačić, Kecman, Resanović, Šujica, Bujić, Tadić, Stanković, Tambić, Paspalj, Seidl(Dragić), Torbica(Objedović)

Igrač utakmice: Alen Islamovski

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mrakovica-sloga-jesen-5 mrakovica-sloga-jesen-6 mrakovica-sloga-jesen-7 mrakovica-sloga-jesen-8 mrakovica-sloga-jesen-9 mrakovica-sloga-jesen-10