socijalna-zgrada-pecani-pocetak-radova-1U prijedorskom naselju Pećani počeli su radovi na izgradnji „socijalne“ zgrade, odnosno, prve zgrade koja se u Republici Srpskoj gradi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Radove izvode preduzeća iz grada na Sani, „Prijedorputevi“ i „MB Modul“ koji su Ugovore za izvođenje građevinskih radova na izgradnji višestambenog objekta potpisali prijed dvadesetak dana sa ministrom za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davorom Čordašem.

Korisnici, koji pripadaju najugroženijim kategorijama izbjeglih i raseljenih lica, već iduće godine moćiće da usele u nove stanove.

Ukupna ugovorena vrijednost radova za izgradnju ove zgrade sa 50 stanova iznosi 1.985.605 KM, saopšteno je iz resornog ministarstva.

socijalna-zgrada-pecani-pocetak-radova-2Osim ove, u Prijedoru će biti izgrađena još jedna zgrada sa 32 stana.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš prisustvovaće u srijedu u Prijedoru polaganju kamena temeljca za ovu zgradu koja se u Republici Srpskoj gradi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Čordaš će se sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem u prostorijama Gradske uprave sastati u 11.00 časova, nakon čega je u 11.30 časova predviđen odlazak na lokaciju na kojoj se gradi zgrada.

Obraćanje zvanica i polaganje kamena temeljca predviđeno je za 11.45 časova.

Priredio -Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

socijalna-zgrada-pecani-pocetak-radova-3 socijalna-zgrada-pecani-pocetak-radova-4 socijalna-zgrada-pecani-pocetak-radova-5