amp-direkcija-jelacaGeneralni direktor kompanije ArcelorMital Prijedor Mladen Jelača potvrdio je danas informaciju o nastavku pomoći koja će biti usmjerena na saniranje šteta u najugroženijim dijelovima lokalne zajednice, u ukupnom iznosu do 500.000 KM.

Od prvog dana katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju u maju ove godine, kompanija ArcelorMittal Prijedor je počela sa pružanjem pomoći stradalom stanovništvu i nastavlja to činiti i dalje.

„Svojim aktivnostima do sada ArcelorMittal Prijedor je donirao interventna sredstva u iznosu od 20.000 KM za nabavku hrane, vode za piće i higijenskih potrepština. Za rekonstrukciju oštećenih dijelova pruge, kao vid pomoći željezicama Republike Srpske, ustupili smo ljudstvo, mašine i preko 10.000 m3 krečnjaka. Predstavnici kompanije posjetili su zaposlene i pružili interventnu pomoć, kao i finansijsku pomoć prikupljenu od strane zaposlenih, onima čiji su domovi poplavljeni, ali i izašli u susret stanovništvu, ustupajući agregate i ostale mašine kako bi pomogli u saniranju šteta“, rekao je Jelača.

Kompanija ArcelorMittal Prijedor sada nastavlja sa drugim vidovima pomoći poplavama ugroženim područjima. U narednom periodu ona će biti usmjerena na saniranje štete nastale na infrastrukturnim objektima. Menadžment kompanije, u saradnji sa gradskom upravom i ostalim relevantnim institucijama, utvrdiće trenutne prioritete i usmjeriti sredstva u cilju što efikasnijeg djelovanja na terenu.

„Od samog početka smo bili uz svoje zaposlene, svoju zajednicu, i u tom pravcu ćemo i da nastavimo. Uvijek smo se odazivali u svim situacijama u skladu sa mogućnostima i, kao društveno odgovorna kompanija, to ćemo raditi i dalje. To smo pokazali i do sada nebrojeno mnogo puta, naročito u kriznim situacijama kao što je ova, prouzrokovana poplavama u BiH“, potvrdio je Mladen Jelača, generalni direktor ArcelorMittal Prijedor

Pored toga što je kompanija ArcelorMittal Prijedor izdvojila do 500.000 KM za pomoć poplavljenim područjima, dio istog iznosa, usmjerenog za iste namjene, izdvojila je i kompanija ArcelorMittal Zenica.