mira-jedinstvo-jesen-rezultat-2Rukometašice “Mire” su u derbiju 6.kola prvenstva Premijer lige BiH ostvarile i petu pobjedu, potvrdivši da su lako preboljele prvi poraz na gostovanju lideru, sastavu “Grude Autoherca”.

U derbiju su savladale veoma dobru ekipu “Jedinstvo Adlera” sa 32:25.

Izabranice trenera Ljubice Ivetić, poslije „egala“ do 9.minute (4:4), golovima Šejle Kararić i najefikasnije igračice susreta Dunje Kunovac su se „odlijepile“ na 6:4.

Gošće, iako nisu mogle da računaju na pomoć povrijeđene Neire Midžić, koja bi sigurno doprinijela njihovom još boljem utisku stižu dva puta na „-1“, ali tada na scenu stupa golman Prijedorčanki Darjana Vukliš, prvo ime ovog susreta.

Zahavljujući njenim sjajnim odbranama u roku od pet minuta, kada je „skinula“ i dva od tri penala rivala (Tuzlanke su jedan i promašile) domaće u 17.minuti vode sa 10:6.

mira-jedinstvo-adler-jesen-izvjestaj-1„Podigle“ su u 21.minuti prednost na +5 (13:8), a na odmor otišle sa vođstvom od 16:13.

I pred odlazak na odmor Vukliševa je odbranila još jedan penal ne dozvolivši protivničkim igračicama da se potpuno primaknu.

One su to u nastavku, koristeći dosta „tehničkih“ grešaka „Mirinih“ djevojaka u fazi napada, ipak uspjele i u 42.minuti stigle na 21:20.

Ispriječila im se ponovo Vukliševa „sa sto ruku“ i „Mira“ pravi seriju od od 5:1.

Sa dva uzastopna pogotka zapažene u sastavu gostiju desnog krila Admire Zvekić u 52.minuti rezultat na semaforu je glasio 26:23.

U finišu se kod domaćih „razletjela“ desno krilo Duška Tintor, tako da „Jedinstvo Adler“ nije više smoglo snage da nešto više učini.

-Znali smo da nas očekuje jako teška utakmica. Ipak, opravdale smo ulogu favorita na svom terenu. Uspjele smo to prije svega koletivnom igrom, bez koje ne bi bilo ni mojih odbrana, ali i ulogom trenera Ivetićeve u određenim trenucima kada se „lomio“ rezultat, jer je znala da pronađe prava rješenja. Smatram da je naša pobjeda zaslužena, jer nije dolazila ni jednog momenta u pitanje – istakla je golman „Mire“ Darjana Vukliš.

mira-jedinstvo-adler-jesen-izvjestaj-2Mira (Prijedor): Jedinstvo Adler (Tuzla) 32:25(16:13)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Dražen Bejić i Andrija Knezović
Sedmerci Mira 4(4), Jedinstvo Adler 6(2)
Isključenja: Mira 8 minuta, Jedinstvo Adler 4 minuta

MIRA:
Rosić, Vukman, Bašanović 5(3), Kunovac 7(1), Suvajac, Tintor 5, Kararić 5, Dojčinović, D.Mutić, Vukliš-21 odbrana + 3 sedmerca, Lukač 5, Sladaković, J.Mutić 2, Gligorević

JEDINSTVO ADLER:
Vuković 1, Horozović 4(1), Belušević 2, Kušmić, Sorak, Bošković 4, Katić 4, Zubčević, Mar.Šumelj-6 odbrana, Zvekić 5, Mat.Šumelj 1, Osmanović, Mitrović-Bogdanović 4(1), Midžić, Husarkić-4 odbrane

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-jedinstvo-adler-jesen-izvjestaj-3 mira-jedinstvo-adler-jesen-izvjestaj-4