sanicaninPrvotimac Rudar-Prijedora Siniša Saničanin dobio je poziv za okupljanje U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mlada reprezentacija pod vođstvom Vlade Jagodića okupiće se u ponedjeljak, 11. avgusta u hotelu „Park“ u Vogošći, a dan kasnije u prijateljskom susretu odmjeriće snage sa juniorskom reprezentacijom BiH koju vodi Toni Karačić.

-Iskreno, nisam očekivao ovaj poziv, ali sam jako zadovoljan i sretan. Stara izreka kaže „daleko od očiju, daleko od srca“, a pošto je moj klub ispao iz Premijer lige, mislio sam da su nerealne moje reprezentativne nade. Međutim, prevario sam se i drago mije što selektor prati moje igre. Do sada sam tri puta bio na okupljanjima U-19 reprezentacije BiH i jednom U-21 reprezentacije Republike Srpske – rekao je mladi igrač Rudar-Prijedora koji je prošao sve selekcije ovog kluba.

-Sam poziv mi mnogo znači, daje mi motivaciju za dalji rad, još veći napredak a sigurno je još jedno novo iskustvo. U narednoj sezoni igramo Prvu ligu RS i očekujem da postanem standardan prvotimac Rudar-Prijedora. Želim da ispunim i svoja očekivanja i opravdam ukazano povjerenje šefa stručnog staba Darka Nestorovića. Nesretno smo izgubili finale Kupa RS od Radnika iako smo bili bolji rival. Nemamo imperativ ekspresnog povratka u Premijer ligu, ali ako nam se ukaže šansa, iskoristićemo je – kaže Siniša Saničanin.

Ovaj mladi fudbaler je tokom priprema Rudar-Prijedora te u prijateljskim i utakmici finala Kupa RS pokazao da se na njega najozbiljnije može računati. Podjednako kvalitetno odigrao je na zahtjevnim pozicijama stopera i lijevog beka što daje ohrabrenje svim navijačima Prijedorčana a i samom klubu da su u ovom mladiću dobili igrača za budućnost.

Spisak igrača koji su pozvani na okupljanje U-21 reprezentacije: Nikola Vasilj (Zrinjski), Kenan Pirić (Sloboda), Haris Muharemović, Faris Handžić (Sarajevo), Renato Gojković, Dženan Bureković (Čelik), Abdel Metalsi (Vitese, Holandija), Jozo Špikić (Rijeka), Riad Bajić, Damir Sadiković (Željezničar), Miljan Govedarica (Slavija), Nikola Jelisić (Bajern), Fedor Predragović (Borac), Muhamed Plakalo (Olimpic), Boban Lazić (Olimpijakos, Grčka), Ismar Tandir (Sošo, Francuska), Siniša Saničanin (Rudar Prijedor), Semir Musić (Travnik).