prijedor-radnik-bn-basket-1Košarkaši Prijedora su u derbiju 2.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske ostvarili i drugu pobjedu, pošto su u premijernom predstavljanu pred svojim navijačima savladali prošlosezonskog člana Premijer lige BiH i lidera na tabeli sa najubjedljvim trijumfom na startu, Radnik BN Basket rezultatom 77:72(15:17, 26:18, 16:26, 20:11).

U jednom od najkvalitetnijih mečeva, viđenom posljednjih godina, ekipa Danila Palalića odigrala je taktički zrelo, čvrsto u odbrani, te se neiskorišteni napadi, a do „velikog odmora“ lopta je u četiri-pet navrata bukvalno izlazila iz obruča, nisu odrazili na konačan ishod.

Njihov trijumf na kraju bio je više nego zaslužen.

Imali su domaći pred kraj druge četvrtine i najveću prednost od +9 (41:32), a u trećem periodu uslijedio je preokret gostiju iz Bijeljine (43:46), da bi se potom dugo „lomio“ rezultat.

prijedor-radnik-bn-basket-2Na 2:56 do kraja na semaforu je pisalo 66:69.

Ipak Prijedorčani su se „trgnuli“, a samopouzdanje u finišu donijela im je trojka Gorana Bogićevića na 2:08 do kraja kada su poveli sa 71:69 da bi Dušan Ilić izjednačio rezultat.

Nije se rival predavao, ali kada na 11 sekundi do posljednjeg zvuka sirene njihov najbolji pojedinac, najefikasniji igrač susreta Kokoruš koristi jedno od dva slobodna bacanja 75:72, a Bogićević (imao je tokom meča i šest asistencija i jednu ukradenu loptu) iz konte pogađa, stavio je ujedno i tačku na ovo odmjeravanje snaga.

Izvjesno je već sada da će aktuelni šampioni Republike Srpske, koji spletom okolnosti nisu zaigrali u najvišem rangu, sa ovakvim odnosom prema igri, a uz dominaciju Nenada Jovičića pod obručima (imao najviše skokova, po četiri odbrambena i napadačka, uz četiri asistencije) ponovo biti kandidati za osvajanje prvog mjesta.

Treba reći da su domaći košarkaši imali podršku i od dvadesetak mališana, članova Škole sporta Casper Banja Luka-sekcija Prijedor, koji su zajedno sa svojim trenerima bili na tribinama i bodrili izabranike trenera Palalića i upoznali se sa ovim sportom.

prijedor-radnik-bn-basket-3KK Prijedor: KK Radnik BN Basket 77:72(15:17, 26:18, 16:26, 20:11)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Saša Babić, Branislav Vranković, Dragoslav Rađević (sva trojica iz Banjaluke)

PRIJEDOR:
Romanić, Bogićević 14, Majkić, Damjanović 11, Stakić 14, Vuković 2, O.Bilanović, Lakić 5, Kecman, Tomić 9, Jovičić 11, N.Bilanović 11

RADNIK BN BASKET:
Popadić, Drljača, Ćeranić 5, Erić 6, Gavrić 6, Kokoruš 25, Radović 4, Despotović, Kajmaković 6, Ilić 6, Kecman 11, Muledžija 3

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-radnik-bn-basket-4 prijedor-radnik-bn-basket-5 prijedor-radnik-bn-basket-6 prijedor-radnik-bn-basket-7