kk-prijedor-ekipa-2016-17-1Košarkaši Prijedora, poslije pobjede na startu prvenstva Prve lige Republike Srpske na gostovanju banjalučkom OKK Borcu (74:69) imaće danas (nedjelja) prvo predstavljanje pred svojim navijačima.

Ovogodišnji šampion RS, koji sticajem okolnosti, nije zaigrao u najvišem rangu Bosne i Hercegovine, što je zaslužio svojim rezultatima u posljednoj deceniji, dočekuje u 18 časova u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani, ekipu Radnik BN Basket iz Bijeljine.

Rival je kod kuće ostvario najubjedljiviji trijumf, savladavši Teslića sa 93:71, pa je zaposjeo lidersku poziciju na tabeli.

-Prva utakmica na domaćem parketu ove sezone i jedan od najtežih protivnika. Radnik BN Bsket je ekipa koja je kvalitetna, iskusna, prošlogodišnji članovi bh.elite, dobro popunjena na svim pozicijama. Očekujem jednu dobru utakmicu, mi moramo da odigramo čvrsto, sa dosta discipline u odbrani i napadu, da pokušamo nametnuti naš ritam igre i da budemo koncentrisani 40 minuta. Važno je da je zdravstveni bilten dobar, svi igrači su zdravi i željni igre. Želio bih da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže, pozdrave, izbodre jer nam je to poslije ove čitave situacije oko (ne)igranja u Premier ligi BiH neophodno. Uvjeren sam da će im igrači sigurno to vratiti borbenošću i zalaganjem u ovom, ali i u svakom sljedećem meču – rekao je trener košarkaša Priejdora Danilo Palalić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com