bratstvo-bosanska-krupa-rudar-prijedor-kadeti-1Kadeti Rudar-Prijedora i dalje su neporaženi u takmičenju Omladinske lige BiH-grupa Zapad.

Mladi Prijedorčani su proteklog vikenda u okviru 11.kola gostovali u Bosanskoj Krupoj gdje su bili bolji od domaćeg Bratstva rezultatom 2:0.

Prvi su „zaprijetili“ domaći, loptu je izgubio Janjušić, napadač Bratstva je bio u situaciji „1 na 1“ ali su golman Kačavenda i Zorić koji je stigao u pomoć zajedničkim snagama spriječili pogodak.

Od tog trenutka totalna viđena je prava „opsada“ gola Krupljana.

Raković je „uspio“ sa dva metra da prebaci prazan gol, Sajak iz „čiste“ situacije glavom šutira pored gola, neprecizni su bili i Ćorić i Marmat, apsolutnu dominaciju igrači Rudar-Prijedora ne koriste u prvih 40 minuta.

U drugom dijelu na teren je ušao Srefan Radaković i donio prevagu u igri i sigurnu pobjedu.

Prvi gol postigao je poslije centaršuta Danila Marmata kada je loptu smjestio pod prečku, a za drugi je nakon odbijene lopte pogodio rašlje.

bratstvo-bosanska-krupa-rudar-prijedor-kadeti-2Moglo je biti i ubjedljivije ali su Janjušić, Dejanović i Vukmanović promašivali dobre prilike pa je ostalo 0:2.

Izabranici trenera Srđana Marjanovića tako su u posljednjih sedam uzastopnih mečeva sačuvali svoju mrežu, ostvarili šest pobjeda i remi uz impresivnu gol razliku 35:0.

Odbrana mladih Prijedorčana na čelu sa Lukom Kačavendom posljednji put je poklekla protiv banjalučkog Borca u 4.kolu a mladi golman je već 565 minuta bez primljenog gola.

Nakon 11 odigranih kola kadeti Rudar-Prijedora su drugi sa osam pobjeda i tri remija i ukupnom gol razlikom 50:2, imaju 27 bodova, jedan manje od vodećeg Željezničar Sport tima.

Tekst i foto – Milan Kačavenda/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

bratstvo-bosanska-krupa-rudar-prijedor-kadeti-4 bratstvo-bosanska-krupa-rudar-prijedor-kadeti-3