fudbalski-turnir-za-zene-prijedor-2016-najava-1U organizaciji Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Prijedor ovog vikenda će u našem gradu biti održan prvi međunarodni fudbalski turnir za žene „Prijedor 2016“.

U zvaničnoj konkurenciji učestvovaće ekipe iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske.

Treba reći da će nastupiti ekipe djevojčica kadetkinja (do 15 godina).

-Cilj turnira je promocija ženskog fudbala u Prijedoru i naša želja da naredne godine naš grad dobije i ženski fudbalski klub koji će okupiti sve djevojčice i djevojke koje se bave „najvažnijom sporednom stvari na svijetu“ – rekao je predsjednik GFS Prijedor Slaviša Kralj najavljujući ovaj turnir.

U subotu od 13 do 14 časova biće odigrane polufinalne utakmice.

Na stadionu „Bratstva“ u Kozarcu snage će odmjeriti ŽFK „Banja Luka“ i ŽFK „Sloga“ iz Zemuna (Srbija), dok će na stadionu FK „Sloga“ Rakelići u Saničanima igrati ŽNK „Vrbovec“ (Hvatska) i ŽNK „Bartog“ Trebnje (Slovenija).

fudbalski-turnir-za-zene-prijedor-2016-najava-2-Djevojke će popodne prisustvovati prvenstvenoj utakmici Prve lige RS između Rudar-Prijedora i Slavije (Istočno Sarajevo) dok je za njih u 17.30 časova u zgradi direkcije Rudnika željezne rude „Ljubija“ predviđen prijem od strane predstavnika Gradske uprave Prijedora, Područnog fudbalskog saveza Prijedor i GFS Prijedor, a u večernjim satima obilazak grada na Sani. U nedjelju od 10 do 12 časova obićiće Nacionalni park „Kozara“ na „krajiškoj ljepotici“ – dodao je Kralj.

U nedjelju na prijedorskom Gradskom stadionu u 13 časova biće odigrana utakmica za treće mjesto, a poslije revijalnog susreta selekcije GFS Prijedor i ŽNK „Čelik“ Zenica (14 časova), i finalnog meča (15 časova) uslijediće proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com