omarska-proleter-jesen-1Fudbaleri Omarske su u derbiju 11.kola Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad savladali sa ubjedljvih 4:1 Proleter iz Teslića i popeli se na treće mjesto na tabeli, na kojem se do sada upravo pomenuti rival nalazio.

Omarščani, koji kod kuće, već po tradiciji u jesenjem dijelu, ponovo imaju maksimalan učinak (pet utakmica-svih pet pobjeda, uz gol-razliku od 12:3) imaju 22 boda, jedan manje od drugoplasiranog banjalučkog Željezničar Sport tima i četiri od lidera novogradske Slobode.

Čovjek odluke bio je razigrani i nezadrživi Vedran Panić.

Postigao je prva dva gola (već u 2., a potom i 13.minuti, a kod trećeg u 27.minuti asistirao za rezultat poluvremena 3:0 Mirku Hrvaćaninu, koji se početkom drugogo poluvremena(49.minuta) takođe drugi put upisao u listu strijelaca.

omarska-proleter-jesen-2Gosti iz Teslića su do kraja susreta, u kojem su izabranici trenera Milenka Vuleta ostvarili najubjedljiviji ovosezonski trijumf, preko Milana Miladića u 73.minuti samo ublažili poraz.

-Jedna zaista fina, kvalitetna i korektna utakmica, uz odlično suđenje. Teren, dobro pripremljen, ali malo mekan, omogućio nam je u kompletnom sastavu odigramo onako kako trebamo i zaista sam zadovoljan. Panić je, kada se koncentriše na igru i da nema nervoze, potvrdio ono što se zna odavno, da je zaista sjajan igrač. Kod prvog gola završio je našu lijepu akciju, a kod drugog njegovi „lažnjaci“ donijeli su nam veliku prednost. I na odmoru sam sugerisao svojim igračima da moraju biti mirni, da se ne opuštaju i prije svega gledaju da ne prime brzo gol. Čestitam im na pobjedi kojom ostajemo u samom vrhu i trci za titulu jesenjeg prvaka – naglasio je Vuleta.

Omarska: Proleter 4:1(3:0)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 100
Sudija: Mario Jelić (Banjaluka) 8
Strijelci: Panić u 2. i 13. i Hrvaćanin u 27. i 49. za Omarsku, a Mladić u 73.minuti za Proleter
Žuti kartoni: Višić (Omarska), Radoš, Kovaljesko (Proleter)

OMARSKA:
Jokić 7, N.Nišević 7,5, Zdjelar 7,5, B.Romanić 7,5, D.Nišević 7, Da.Romanić 7 (od 74.Gavranović -), De.Romanić 7, Panić 8, Anđić 7, Višić 7 (od 83. Pađan -), Hrvaćanin 7,5 (od 71. Rosić -)

PROLETER:
Trifunović 6, Radonjić 6, Radoš 6 (od 83. Blagojević -), Kuzmanović 6, Panić 7, Marković 7, Nikolić 6, Galamić 5,5 (od 45. Topić 6), Josipović 5,5, Kovaljesko 5,5, Miladić 7

Igrač utakmice: Vedran Panić (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Siniša D./Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com