blic-zikrija-krkicVehabija i državljanin Norveške Zikrija Krkić nije se pojavio u banjalučkom Okružnom sudu na ponovljenom suđenju za dvostruko ubistvo počinjeno 2014. godine u Trnopolju kod Prijedora.

Krkić je ujedno zatražio da se slučaj prebaci u Norvešku, što je sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci odbacilo zaprijetivši raspisivanjem međunarodne potjernice.

Podsjetimo, Vrhovni sud RS u julu ove godine ukinuo je oslobađajuću presudu Krkiću za dvostruko ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića. Balić i Redžić ubijeni su hicima iz automatske puške 28. jula 2014. godine pola časa prije ponoći u kafe-baru “San” u Trnopolju kod Prijedora.

Vrhovni sud ujedno je ukinuo i dio prvostepene presude prema kojoj je Krkić bio osuđen na 10 meseci zatvora zbog neovlaštenog držanja oružja na tavanu porodične kuće.

pressrs-ispovijest-zikrija krkicKrkić je nakon prvostepene oslobađajuće presude najavio da se više neće vraćati u RS, odnosno BiH, nakon čega se sumnjalo da novog suđenja neće ni biti ukoliko vrhovni sud ukine prvostepenu presudu.

Potjernica

Sudija Olga Pantić objasnila je da će za Zikrijom Krkićem biti raspisana međunarodna potjernica ukoliko se optuženi ne pojavi na sljedećem ročištu koje je zakazano za 12. januar.

Blic.rs

pressrs-krkicu ukinut pritvor