dani cejreka i dijaspore (1)Udruženje Žena „Behar“ Čejreci koje je osnovano uz podršku Nansen Dijalog Centra Prijedor nastavlja sa uspješnim organizovanjem aktivnosti u Mjesnoj Zajednici Čejreci.

U okviru projektne linije “Dani dijaspore-Otvorena vrata Prijedora“ 2014., 05. avgusta su organizovali manifestaciju „Dani Čejreka i dijaspore“.

Ova aktivnost sa dijasporom je prvi put organizovana u okviru pomenute MZ.

Kroz ovu manifestaciju realizovane su brojne aktivnosti, od kojih izdvajamo: nastup djece iz Čejreka, KUD „Osman Džafić“, Donja Puharska, fudbalski turnir i izložba ručnih radova članica ovog udruženja.

Takođe, u večernjim časovima organizovano je druženje sa gostima i muzički program na kojem je prisustvovalo je oko 200 učesnika i posjetilaca iz Prijedora i dijaspore.

dani cejreka i dijaspore (2)NDC sa zadovoljstvom pozdravlja ove aktivnosti koje su direktan pokazatelj uspješne saradnje i rezultata zajedničkih napora i rada.

Ko-ordinator aktivnosti bila je g-đa Almasa Mušić, predsjednica UŽ „Behar“.

NDC podržava ove aktivnosti s ciljem poboljšanja inter-etničke komunikacije i saradnje lokalnog stanovništva i dijaspore, kao i jačanja kapaciteta lokalnih zajednica za rad sa dijasporom.

Aktivnosti se organizuju u okviru pomenute projektne linije koju NDC Prijedor organizuje već 4. put, počevši od 2011. godine. Sve aktivnosti u okviru projektne linije realizuju predstavnici MZ grada Prijedora uz podršku kancelarije NDC Prijedor.

NDC Prijedor projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

NDC Prijedor
dani cejreka i dijaspore (3) dani cejreka i dijaspore (4)