rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezultat-1„Rudari sa Sane“ su u derbiju 12.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske nastavili kontinuitet dobrih igara i uspješan niz bez poraza u posjlednjih pet kola (dvije pobede i tri remija), zadržavši drugo mjesto, ali su i neugodni Dervenćani prema prikazanom zaslužili da ostanu neporaženi, Rudar-Prijedor: Tekstilac Kort 1:1.

Da će izabranici trenera Bojana Magazina biti „tvrd orah“ domaćinima vidjelo se u prvom poluvremenu, kada su stajalo prilično „visoko“, koncetrišući se na odbranu svog gola i vrebajući za prilikom u kontranapadima.

U 25.minuti Marko Rastović, iako igra kraj lijeve aut-linije, našao se na suprotnoj strani, umakao pažnji protivničkih igrača i ušavši u šesnaesterac sa 12-13 metara pogodio donji desni ugao golmana Dejana Inđića, upisavši se treći put ove sezone u listu strijelaca za 0:1.

Ekipa Zlatka Jelisavca je u nastavku stigla do izjednačenja.

Igrao se 61.minut, kada je, poslije kornera sa lijeve strane, centaršut kapitena Nemanje Marića iskoristio prvi strijelac domaćih Ognjen Jaćimović, našao se na pravom mjestu i svojim šestim prvenstvenim golom „matirao“ iskusnog kapitena rivala Dejana Plisnića.

Domaći su do kraja više napadali, ali je odbrana gostiju, koju je predvodio najbolji akter susreta, 40-godišnji „štoper“ Dragan Jolović, uspjela da odoli svim iskušenjima.

APLAUZI DRAGOLJUBU BEKVALCU

Utakmicu u Prijedoru posmatrao je i Dragoljub Bekvalac, iz zvanične lože Gradskog stadiona iskusni stručnjak, koji je početkom ove sezone na kratko skedio na klupi prvoligaša Srbije Zemuna.

Kada je u poluvremenu oficijalni spiker ukazao na taj detalj, uslijedio je gromoglasan aplauz za popularnog Bekija, koji je svojevremeno od 1984-1986 godine nosio dres tadašnjeg Rudara iz Ljubije.

rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezultat-2Rudar-Prijedor: Tekstilac Kort 1:1(0:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 350
Sudija: Mile Barjaktarević (Bijeljina) 6,5
Strijelci: Jaćimović u 61. za Rudar-Prijedor, a Rastović u 25.minuti za Tekstilac Kort
Žuti kartoni: Jaćimović, Kovljen, Davidović (Rudar-Prijedor), Komlenović, Milaković, S.Brković, Đuričić, Kovač, Đukić (Tekstilac Kort).

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić 6,5, Davidović 6,5, No.Petrović 7, Burazor 6,5, Rokvić 6 (od 46. Kovljen 6), Vojnović 6,5 (od 77. Šakić -), Ćatić 6, Milinković 6,5, Jaćimović 7, Gavranović 6 (od 58. Lolić -), Marić 7

TEKSTILAC KORT:
Plisnić 6,5, Rastović 7, Jolović 7,5, Kovač 7, Đuričić 6 (od 90. Duspara -), Simović 6 (od 78. M.Brković -), Milaković 6,5, Komlenović 6,5, Đukić 6 (od 90. Gatarić -), S.Brković 6,5, Petrić 6

Igrač utakmice: Dragan Jolović (Tekstilac Kort)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezultat-3 rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezultat-4