os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-1Nastavu u centralnom objektu Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Ljubiji u četvrtak je prekinuo požar koji je izbio u prizemlju ovog objekta.

Umjesto za kraj prvog časa, školsko zvono oglasilo se za uzbunu.

Nastavno osoblje i učenici hitno su bili primorani da napuste školu.

Brzom intervencijom prijedorskih vatrogasaca i rekordnim vremenskim dolaskom na lice mjesta spriječena je veća šteta i tragedija.

Kako nam je rekla direktorica ove škole Svetlana Radaković-Ružičić dva učenika bila su “zarobljena” u učionici punoj dima i bez svijesti.

os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-3Srećom do tragedije nije došlo i to zahvaljujući profesionalnosti prijedorskih vatrogasaca koji su pokazali spremnost i odgovornost svome poslu.

Naravno, riječ je o pokaznoj viježbi “Požar u školi” koju TVJ Prijedor sprovodi u školama u ruralnim sredinama grada s ciljem povećanja bezbjednosti učenika.

Ovoga puta pokaznu vježbu izveli su u OŠ “Mladen Stojanović” u Ljubiji.

Prema riječima direktorice, ovo je jedan od smjerova kako se treba snaći u vanrednim situacijama poput ove simulacije požara.

-Učenici moraju da reaguju mirno i u najkraćem roku da napuste objekat. Vremena su teška i svačemu se čovjek može nadati – rekla je Ružičićeva I dodala da je ova simulacija plan za budućnost kako bi sami učenici i nastavno osoblje znali postupak za evakuaciju.

Lomandir TVJ Prijedor Nebojša Miljuš je rekao je da je ovo simulacija s ciljem kako se treba ponašati u slučaju raznih neprilika.

-Mirno, polako, staloženo i slušajući naredbe, to je garant uspjeha evakuacije – zaključio je Miljuš.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com

os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-2 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-4 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-5 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-6 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-7 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-8 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-9 os-mladen-stojanovic-ljubija-vatrogasna-vjezba-10