zrk-mira-2015-16-1Pred rukometašicama prijedorske „Mire“ je treći uzastopni derbi u prvenstvu Premijer lige BiH, a ovoga puta u okviru 5.kola očekuje ih u Grudama najteži ispit.

U susretu dvije preostale, do sada jedine neporažene ekipe, u subotu od 17:00 časova, biće im rival domaći sastav „Grude Autoherc“.

-Gruđanke u posljednje dvije godine imaju epitet osvajačica „duple krune“, kako šampionskih titula tako i pehara u Kupu BiH, a i u trećoj sezoni su na čelu tabele i zbog gol-razlike se nalaze ispred nas. Pred nama je veliki izazov igrati treći po redu, ovaj put, najteži derbi. Svakako da poklonike ženskog rukometa očekuje kvalitetna utakmica, kao što su je ova dva rivala odigrala u proljetnom dijelu prošlog prvenstva u Prijedoru. Obje ekipe su imale određene izmjene u igračkom kadru i pred nama je neizvjesna utakmica, a očekujem da djevojke našeg kluba bez ikakvog pritiska pruže maksimum i na dostojanstven način se predstave u najljepšem mogućem izdanju – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Sigurno je da će jedan od najvećih aduta Prijedorčanki biti, kao i prošle sezone, golman Darjana Vukluš, jer svojim odbranama ulijeva potrebno samopouzdanje svojim saigračicama.

-Cijelu nedjelju vrijedno smo trenirale. Atmosfera u ekipi je odlična, što je najbitnije sve igračice su zdrave i motivisane. Svjesne smo da je protivnik kvalitetan, i da nas očekuje teška utakmica u kojoj će o konačnom ishodu odlučivati nijanse. Na nama je da se više skoncentrišemo na našu igru i mogućnosti koje su velike. Jedno je sigurno, borićemo se od prvog do 60.minuta da donesemo sva tri boda u Prijedor – naglasila je Vuklišova.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com