zeljeznicar-omarska-jesenSusret je odigran po veoma hladnom i kišovitom vremenu, pa se na derbiju nije skupilo mnogo gledalaca.

Obje ekipe su bile značajno oslabljene. U Omarskoj su nedostajali Nišević Dejan, Romanić Darko, Hrvaćanin i Rosić Branko, a kod Željezničara je Krunić odigrao samo poslednjih petnaestak minuta.

Omarska je od početka i ovako oslabljena stavila do znanja da je došla da se nadigrava, igrala je dobro u polju, ali nije uspijevala stvarati prilike.

Domaćin je poveo već u sedmom minutu. Mladi Čolić je iskoristio jednu grešku odbrane Omarske, Marković snažno šutirao, golman Jokić je odbranio njegov šut, no lopta se odbila do Čolića koji ju je ugurao u gol.

U 38. minutu opravdano je dosuđen jedanesterac za Željezničar, šutirao je Petković, ali je golman Jokić odbranio njegov šut i ostalo je 1:0 za domaće. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, Omarska je i dalje napadala. Izjednačenje je najavio Panić u 70. minutu. Izašao je sam pred golmana Kukriku, ali ga nije uspio savladati.

Međutim, nekoliko minuta kasnije Panić je srušen u šesnaestercu, sudija Petrović je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač je bio Zdjelar, koji je izjednačio na 1:1.

Nakon pogotka, igra se rasplamsala. Treba izdvojiti odličan prodor Panića, slalom kroz odbranu Želje, ali je njegov šut izblokiran. Sa druge strane u igru je ušao i roviti Krunić.

Domaći su pokušavali izboriti slobodnjak za Krunića i došlo je do bure u 92. minutu. Sudija Lazarević je dosudio slobodnjak za Želju zbog igranja rukom Grahovca, te je Grahovcu pokazao drugi žuti karton. Ta odluka je izazvala burne reakcije, pa je isključen i Krecelj koji je bio na klupi. Ipak, Krunićev šut je lako odbranio Jokić i ostalo je neriješeno 1:1.

Treba istaći i da je u samom finišu utakmice debitovao još jedan izdanak naše škole, Marko Jokić, koji je tako odigrao prve minute za prvi tim Omarske. Želimo mu mnogo sreće u karijeri.

Svi igrači Omarske su odigrali dobro, no posebno se istakao šesnaestogodišnji Gavranović Ognjen koji je po prvi put odigrao skoro cijeli susret i sve oduševio svojom zrelom i kvalitetnom igrom.

Na kraju, remi je realan ishod prema viđenom na terenu, s tim da Omarska žali jer je bila oslabljena, a i vještačka trava je velika prednost za domaćina. Željo je pokazao da mu igra zaista mnogo zavisi od Krunića, koji osjeća probleme sa povredom. Ukoliko Krunić ne bude mogao u nastavku prvenstva dirigovati igrom Željezničara, teško da će izdržati u trci za prvo mjesto.

Sledećeg vikenda Omarsku čeka novi derbi. U goste nam dolazi Proleter iz Teslića.

Banjaluka:
Željezničar – Omarska 1:1
1:0 Čolić ‘7, 1:1 Zdjelar (pen) ‘76
Sudija: Slađan Lazarević (Petrovo)
Gledalaca: 150
Žuti kartoni: Mihajlović, Grković (Željezničar), Jokić, Panić, Gavranović, Višić (Omarska)
Crveni karton: Grahovac (dva žuta) i Krecelj u 92. minuti

Željezničar:
Kukrika 7, Šaula 6, Tadić N. 6,5, Tadić B. 6 (Mihajlović -), Bosančić 6,5, Marković 6, Bilal 6(Krunić-), Petković 6, Ostojić 6, Čolić 6,5, Grković 6
Trener: Branislav Krunić

Omarska: Jokić 7, Nišević N. 6,5(Ritan-), Zdjelar 6,5, Romanić B. 6,5, Romanić De. 7, Panić 6,5, Grahovac 6, Anđić 6, Gavranović 6 (Jokić Marko -), Pađan 6 (Rosić Đorđe), Višić 6,5
Trener: Vuleta Milenko

FK Omarska