srna-vatrogasne-vjezbe-u-skolama-1Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor povodom oktobra, mjeseca zaštite od požara, u tri osnovne škole na području Prijedora organizovali su vježbu pod nazivom “Požar u školi”.

Starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš rekao je da je glavni cilj vježbe da se nastavno osoblje i učenici praktično osposobe za bezbjedno i pravilno napuštanje školskih prostorija, te provjera sposobnosti i brzine intervencije vatrogasaca u udaljenim i ruralnim dijelovima grada.

“Prije dvije godine slične vježbe organizovali smo u gradskim školama, a sada u onim udaljenijim i saradnja sa svim školama bila je izuzetna, a i rezultat dobar, pri čemu smo mi mjerili svoje vrijeme izlaska, a učenici i nastavnici vidjeli kako sve to izgleda”, dodao je Miljuš.

Vježba “Požar u školi” sadrži simulaciju požara, evakuaciju učenika i osoblja, takozvano odimljavanje, pretraživanje i spasavanje, te gašenje požara.

Vatrogasnu vježbu pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor juče su izveli u osnovnim školama “Jovan Cvijić” u Brezičanima i “Branko Radičević” u Petrovu, a danas u OŠ “Mladen Stojanović” u LJubiji.

SRNA

srna-vatrogasne-vjezbe-u-skolama-2 srna-vatrogasne-vjezbe-u-skolama-3 srna-vatrogasne-vjezbe-u-skolama-4