expressmag-muslimovic-duran-1Nekadašnji stanovnik Vogošće Halid Muslimović, koji se nakon rata vratio u rodni Prijedor, često se može vidjeti na staroj adresi stanovanja. Ovih dana Muslimović je u tamošnjoj Općini rješavao, kako reče, “neku papirologiju oko svoje kuće”. Ali ni potvrdio ni demantirao da je prodaje.

U jednom hotelu vidjeli smo ga u društvu mladog pjevača Faruka Durana, finaliste prošle sezone muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Kada smo ih fotografirali i jedan i drugi su se našalili rekavši kako na njihovom stolu nema “materijala za pisanje” jer su nazdravljali samo s mineralnom vodom. Možda i nazdrave s nečim žešćim ukoliko se Muslimović odluči na prodaju kuće, a možda mu “provodadžija” u prodaji bude baš Faruk.

Nakon nekoliko snimaka, starog estradnog asa smo zamolili da nam kaže da li je pratio Duranovo takmičenje odnosno je li ga zapazio među brojnim takmičarima koji su prodefilovali kroz to natjecanje.

expressmag-muslimovic-duran-2– Naravno da sam pratio, kao i mnogi drugi, što su pratili. Što se tiče Faruka, moji prijatelji vam mogu potvrditi, da sam mu već nakon prve emisije predvidio finale. On je jako dobar pjevač, poseban je i svojstven i ubjeđen sam da će u produkciji kakva je “Grand” postići veliki uspjeh. Drago mi je zbog toga jer iza kvalitetnih i velikih pjevača treba da stoje velike i uspješne producentske kuće – rekao je Muslimović.

Express magazin