eltatv-np kozaraKozara spremno dočekuje predstojeću ski sezonu.

Pored postojeće dvije, u toku je izgradnja još jedne ski staze.

Krajiška ljepotica bi već do naredne zimske sezone mogla dobiti još jednu ski stazu, dužine 900 metara.

Uveliko traju radovi, kako na završetku staze, tako i na izgradnji novog ski lifta, kapaciteta 1.200 skijaša.

-Temelji za stubove su urađeni. Sada je u fazi montaža opreme. Nadamo se da ćemo do početka ski sezone uspjeti da završimo i administrativni dio i sve ostalo što je neophodno za bezbjedan i siguran rad skijališta – rekao je Božo Grbić, predsjednik Planinarsko – skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

kozara-nova-ski-staza-3Izgradnjom treće ski staze znatno će se povećati kapacitet skijaša, ali i smanjiti gužva i duga čekanja na ski lift.

Noviteti nisu izostali ni kada su u pitanju postojeće staze.

-Osim postojećeg ski lifta i dječijeg ski lifta, koji je sada preuređen, ova dječija staza je sada nešto duža, nego što je bila ranije. To je jedna novina na malom ski liftu – kaže Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”.

Kozara je dobila i novu trim stazu, dužine oko jednog kilometra. Sadržaj je namijenjen i sportistima i rekretivcima.

-Na njoj je postavljeno 15 prepreka. Mnoge od ovih prepreka mogu preći i amateri, a neke od njih će moći preći samo sportisti – dodaje Romčević.

kozara-skijanjeTokom protekle godine na Kozari je zabilježena rekorda posjećenost, a na Krajiškoj ljepotici boravilo je oko 68.000 turista.

Najveća posjećenost zabilježena je tokom ljetnih mjeseci, ali i u zimskom periodu, iako vremenski uslovi nisu bili pogodni za skijanje, pa je i ski sezona kratko trajala.

U Nacionalnom parku “Kozara” nadaju se da će ih ove godine vrijeme poslužiti i da će i sezona skijanja trajati duže.

ELTA TV