tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-1Dim u učionicama, zvuk sirene, vatrogasna vozila u školskom dvorištu, evakuacija djece iz škole.

Prizor koji bi kod većine ljudi izazvao strah, No, srećom, radilo se o simulaciji vanredne situacije.

Naime, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor održali su u OŠ „Branko Radičević“ u Petrovu/Ćeli pokaznu vježbu pod nazivom „Požar u školi“.

Kako kaže Nebojša Miljuš, straješina ove jedinice, cilj je da se učenicima pokaže kako treba da se ponašaju u slučaju požara.

– Ideja je da se obuči osoblje i učenici kako da na bezbjedan način napuste prostorije u bilo kojoj vanrednoj situaciji. Ujedno je ovo bila prilika da se prikaže spremnost i nivo obučenosti samih vatrogasaca – rekao je Miljuš.

tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-2I pokazali su je, jer su iz svoje baze do škole stigli za osam minuta, i odmah počeli sa intervencijiom.

Učenici su mogli da učestvuju u evakuaciji, da vide intervenciju vatrogasaca, koji su pokazali postupak gašenja požara i iznošenja povrijeđenih iz objekta.

Takođe, osnovci su mogli pobliže da se upoznaju sa opremom kojom raspolaže TVJ Prijedor.

Direktor škole, Milosava Pranić, rekla je da su na vježbi osoblje i učenici pokazali da su sposobni da na bezbjedan način reaguju u vanrednim situacijama.

Ova vježba obavljena je i u osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Brezičanima, dok će sutradan i osnovci u Ljubiji moći da vide vatrogasce na djelu.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-3 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-4 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-5 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-6 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-7 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-8 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-9 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-11 tvj-prijedor-pokazna-vjezba-os-branko-radicevic-10