berek-1975-sloga-rakeliciFudbaleri kluba iz Rakelića su u utakmici 8.kola prvenstva Četvrte lige FSP Prijedor zasluženo osvojili sva tri boda na stadionu „Poljana“ i ostali na prvom mjestu tabele, OFK Berek 1975: FK Sloga 0:2.

Ne može se reći da izabranici trenera Derviša Crnalića od samog početka nisu željeli pobjedu.

Čak štaviše, u prvom poluvremenu dobro su stajali na terenu, nisu dozvolili rivalu da se razmahne.

Prvi su „zaprijetili“ gosti u 16.minuti, kada je njihov kapiten Duško Stanković poslije odličnog prodora po lijevoj strani sa 13-14 metara u protivničkom šesnaestercu gađao suprotan gornji ugao, ali je golman „berekovaca“ Marko Curić odlično reagovao.

Ipak, Maka, kako ga oslovljavaju saigrači, bio je nemoćan u 37.minuti, kada se pred njim, pasivnošću domaćih fudbalera, našao Dražen Resanović pogodivši cilj za rezultat poluvremena od 0:1.

U nastavku, igra se rasplamsala i donijela više uzbuđenja, a Prijedorčani su krenuli na „sve ili ništa“.

U 63.minuti Miroslav Babić našao se „oči u oči“ sa Milanom Čačićem, ali je golman Rakelićana sjajno reagovao, kao i dva minuta kasnije kada je iskosa sa desne strane pokušao Željko Prošić.

Nije OFK Berek 1975 odustajao od ofanzive ni kada je Stefan Vekić, samo što je ušao u igru, u 73.minuti dobio crveni karton, udarajući protivničkog prvotimca u prekidu igre.

Čačić je u jednom trenutku bio savladan istrčavši na loptu i odbivši je gotovo do ivice šesnaesterca.

Dražan Janjanin, koji je svojim ulaskom unio živost u napad domaćih, tukao je ka desnom gornjem uglu nezaštićenog gola, ali je Miladin Paspalj bio na pravom mjestu i glavom spriječio da lopta uđe u mrežu.

Još u dva navrata imao je prilike na suprotnoj strani sastav Branka Torbice na čijoj strani je bila organizacija igre, u kojoj je pored Stankovića, iskustvom dominirao Nebojša Šodić.

Ipak, nekadašnji kapiten Rudar-Prijedora nije bio strijelac u 82.minuti i pored sjajnog bijega po desnoj strani rezonski iz blizine gađao je suprotan ugao, ali se Curić još jednom istakao.

Siniša Objedović je Curića u naletu obišao, ali kada je šutirao ka praznom golu lopta je pogodila desnu stativu i umalo da lidera ne kazni Damjan Babić ali gosti su i dalje imali prednost.

Stanković je u posljednjim trenucima iskosa sa lijeve strane pogodio suprotan donji ugao, čime je „ovjerio“ trijumf Sloge, koja ima 18 bodova, jedan više od Radnika iz Kozarske Dubice.

Upravo najbližeg pratioca dočekuju u narednom 9.kolu na stadionu u Saničanima sa prilikom da se, ukoliko ga savladaju, „odlijepe“ na četiri boda prednosti, čime bi Sloga bila nadomak titule jesenjeg šampiona.

OFK Berek 1975 (Prijedor): FK Sloga (Rakelići) 0:2(0:1)

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 100
Sudija: Nebojša Čiča (Prijedor) 6,5
Strijelci: Resanović u 37. i Stanković u 90.minuti
Žuti kartoni: Gvozdenović, Mijatović, Eremić, Babić (OFK Berek 1975), Čačić, Dragić, Tambić, Resanović (Sloga)
Crveni karton: Stefan Vekić (OFK Berek 1975) u 73.minuti

OFK BEREK 1975:
Curić 7, Prošić 7, Eremić 6,5, A.Mijatović 6, M.Mijatović 6, Gvozdenović 6 (od 52.Janjanin 7), M.Babić 6 (od 71. Vekić –), Petković 6,5, D.Babić 6,5, Ikanović 7

SLOGA:
Čačić 7,5, Kecman 7, Resanović 7, Šodić 7,5, Objedović 6,5, Stanković 7,5, Dragić 6,5, Bujić 7, Tambić 6,5 (od 72. Sa.Torbica -), Paspalj 7, Sr.Torbica 7

Igrač utakmice: Milan Čačić (Sloga)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com