ervin-caticJoš jednom je mlada ekipa Rudar-Prijedora u prvenstvu Prve lige Republike Srpske obradovala svoje navijače.

U derbiju 11.kola savladala je Podrinje iz Janje rezultatom 2:0 i ostala uz bok banjalučkom Borcu sa tri boda zaostatka.

Tek sada ostaje žal što su Prijedorčani jedini poraz kod kuće doživjeli od lidera, jer su im upravo ti bodovi donijeli titulu jesenjeg prvaka.

Posebno je protekle subote kod domaćih bio raspoložen za igru dvostruki strijelac Ervin Ćatić, ali i ostali su dobro obavili svoj dio posla, dok je kod gostiju jedina „svijetla tačka“ bio Dragan Arsenović.

-Moji igrači su pružili dobru igru u utakmici, iako smo je se pribojavali, protiv kvalitetnog protivnika koji nije slučajno bio na trećem mjestu. Bili su prisutni pristup, odgovornost i disciplina i čestitam svojim momcima na pobjedi – naglasio je šef struke „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac.

rudar-prijedor-podrinje-5Ognjen Davidović, koji se u mlađim kategorijama isticao u veznom redu potvrdivši da je itekako veliki potencijal, a dobijao je i pozive za reprezentativne selekcije RS i BiH, sve je ofanzivniji i u ulozi desnog bočnog igrača.

Poslije postignutog gola na gostovanju dobojskoj Slogi, 18-godišnji prvotimac uputio je idealan centaršut kod prvog gola, koji je Ćatić pretvorio u vođstvo svog tima.

-Zasluženo smo ostvarili trijumf i na najbolji mogući način završili prvi dio prvenstva. Lično sam zadovoljan što sam odigrao svih 11 mečeva u borbama za bodove od prvog do posljednjeg minuta i maksimalno se trudio da opravdam ukazano povjerenje trenera Jelisavca – naglasio je Davidović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

nikola-milicevic rudar-prijedor-podrinje-1