brdo-laus (3)OFK Brdo ni u drugoj „vezanoj“ utakmici u Hambarinama, u prvenstvu Regionalne lige RS-grupa Zapad nije uspjelo da ostvari pobjedu, a nakon poraza od Karanovca, remiziralo je protiv OFK Lauša 2:2.

U 21.minuti Nemanja Kosić je doveo Banjalučane u vođstvo 0:1, iako je loptu ka mreži kapitena Jadranka Vidovića skrenuo Haris Harambašić.

Osam minuta kasnije viđen je auto-gol na suprotnoj strani, a Kosić je ovoga puta savladao svog golmana Marka Moconju za izjednačenje 1:1 i tim rezultatom okončano je prvo poluvrijeme.

Ne može se reći da „brđani“, u čijim redovima je bio najistaknutiji pojedinac meča Sanel Hadžimuratović, nisu željeli pobjedu, imali su i prečku, ali ih je u velikoj mjeri u toj namjeri spriječio i sudija Bojan Aničić.

Djelilac pravde iz Laktaša, čest na terenima prijedorskih fudbalskih klubova, dijelio je i kartone, a i trenera-igrača domaćih Amira Kaltaka kaznio opomenom, kada ga je zapitao „dokle kartoni?“.

Očekivalo se da će, kada je povratnik u OFK Brdo, Fikret Borovac u 86.minuti doveo svoj tim u vođstvo od 2:1 sva tri boda ostati na „Vedrom polju“, ali je, takođe „rezervista“ Siniša Bogojević samo minut kasnije donio radost gostima.

brdo-laus (7)OFK Brdo: OFK Lauš 2:2(1:1)

Hambarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 35
Sudija: Bojan Aničić (Laktaši) 5,5
Strijelci: Kosić u 29. (autogol) i Borovac u 86. za OFK Brdo, a Kosić u 21. i Bogojević u 87.minuti za OFK Lauš
Žuti kartoni: Vidović, Karupović, A.Kaltak, H.Kaltak (OFK Brdo), Vučić, Kosić, Cunjak (OFK Lauš)

OFK BRDO:
Vidović 6,5, Kadirić 6,5 (od 46. Gredelj 7), Harambašić 6, Karupović 6 (od 70. Borovac -), Veselinović 6,5, Miljević 6,5, Hadžimuratović 7, H.Kaltak 6,5, Aleksić 6 (od 55. Ibričić 6,5), Sarhatlić 6,5, Đug 6,5

OFK LAUŠ:
M.Moconja 6,5, Cunjak 6, D.Moconja 6,5, Bošn jak 6,5, Lakić 6,5, Dobraš 6, Vučić 5,5 (od 68.minuta Bogojević -), Kosić 6,5 (od 70.minuta Kos -), Žutić 7, Prtija 7, Nikolić 6

Igrač utakmice: Sanel Hadžimuratović (OFK Brdo)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com