mira-ilidza-jesen-izvjestaj-1Rukometašice „Mire“ su u derbiju 4.kola prvenstva Premijer lige BiH dvije do sada neporažene ekipe, uz lidera „Grude Autoherc“, savladale veoma dobru „Ilidžu“ rezultatom 25:22(15:13).

Prvi dio susreta protekao je u izjednačenoj igri oba rivala u kojoj nijedna ekipa nije ostvarila značajniju prednost a nakon 30.minuta igre bilo je 15:13 za domaće.

Izabranice trenera Ljubice Ivetić su sa dva uzastopna gola najefikasnije igračice utakmice Dunje Kunovac, uz odličnu intervenciju golmana Darjane Vukliš početkom drugog poluvremena imale najveću prednost (17:13), ali se gošće na čijem golu je blistala Adela Merdžanić, taođe sa dva „vezana“ pogotka iz sedmeraca u 50.minuti stigle na -1 (22:21).

Povisila je potom Azra Bašanović vođstvo domaćih da bi uslijedio period nervoze na obje strane.

mira-ilidza-jesen-izvjestaj-2Dragana Dejanović iz penala je promašila, ne uspijevaju ni Prijedorčanke, a potom Vukliš zaustavlja u jednom napadu šuteve Iris Škaljić sa lijevog krila i beka Čaktarevićeve, da bi u kontri Kunovac u 55.minuti precizna za 24:21 čime je „zaokružila“ svoje sjajno golgetersko veče na 10 golova.

Do kraja kvalitetne predstave Dina Saletović je smanjila na 24:22, a iako Bašanovićeva sa sedam metara nije savladala Merdžanićevu, jeste iskusna Nevena Lukač za konačan ishod, jer je Vukliševa odbranivši udarac Dejanovićeve iz sedmerca potvrdila epitet najbolje igračice.

-Čestitam svojim saigračicama na borbenosti do posljednjeg minuta i zasluženoj pobjedi. Idemo od utakmice do utakmice i u svakoj na tri boda. Tako će biti i na sljedećem najtežem iskušenju, koje nas u prvenstvu očekuje ove jeseni, pošto gostujemo u Grudama – rekla je lijevi bek „Mire“ Azra Bašanović.

mira-ilidza-jesen-izvjestaj-3Vrijedi napomenuti da je sjajna Bišćanka, povratnica među Prijedorčanke, jer je za njih nastupala i u proljeće 2014.godine kada su osvojile jedinu titulu šampiona BiH, kao i pehare u Kupu BiH i Kupu RS, do sada za njih u prvenstvu postigla najviše golova, jer se u četiri meča 37 puta upisala u listu strijelaca.

-Neko je morao da izgubi u susretu starih sportskih rivala u kojem uvijek odlučuju lopta-dvije. U ovom slučaju je ekipa „Mire“ bila bolja, čestitam joj, ali moje cure su pružile maksimum da se pokažu u što boljem svjetlu prijedorskoj publici i hvala joj što je došla da posmatra ovaj meč. Na nama je da se „vadimo“ za dalje, jer nismo „prosule“ bodove ovdje. „Mira“ je super ekipa koja će se boriti za sami vrh. Raspored im nije naklonjen, a očekuje ih kao i nas učešće u Čelendž kupu – istakla je Merdžićeva golman Ilidžanki, koje u srijedu odlaze u Tursku, gdje će u pomenutom takmičenju igrati protiv „Zagnospora“.

mira-ilidza-jesen-izvjestaj-4ŽRK Mira: ŽRK Ilidža 25:22(15:13)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Zoran Raca (Banjaluka) i Miroslav Rakar (Nova Topola)
Sedmerci: Mira 10(7), Ilidža 9(6)
Isključenja: Mira 14 minuta, Ilidža 18 minuta

MIRA:
Rosić, Vukman, Bašanović 6, Kunovac 10, Damjanović, Suvajac, Tintor 2, Kararić 1, Ćorić, D.Mutić, Vukliš-14 odbrana + 2 sedmerca, Lukač 5, Sladaković, J.Mutić 1, Torbica, Gligorević

ILIDŽA:
Galijatović, Mihajlović, Pavlović 3, Dejanović 5, Ždrale 2, D.Saletović 6, Čahtarević 2, J.Saletović 2, I.Škaljić 2, N.Škaljić, Pandurović, Merdžanić-13 odbrana + 2 sedmerca

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-ilidza-jesen-izvjestaj-5 mira-ilidza-jesen-izvjestaj-6 mira-ilidza-jesen-izvjestaj-7