rtrs-nemanja-jefticU specijalnu školu Centar “Sunce” u Prijedoru, ove godine upisano je 119 učenika. Јedan od učenika ovog Centra, Nemanja Јeftić, priprema se za odlazak na Specijalnu malu Olimpijadu u Austriji, gdje će učestvovati više od stotinu zemalja. Takmičiće se u skijanju.

Nemanja Јeftić učenik je prvog razreda u prijedorskom Centru “Sunce” i predstavnik na Specijalnoj maloj olimpijadi u Austriji. Sjajan sportista odlučio se ove godine za smjer bravara. Odličan učenik, kažu profesori i dodaju da ovo nije prvi put da Nemanja predstavlja ovu ustanovu.

Nemanja željno iščekuje odlazak u Austriji i nada se osavajanju medalje.

Profesor Dragan Rađenović kaže da će raditi na tome da Nemanja prije odlaska dodatno usavrši disciplinu u kojoj se takmiči..

– Vjerujem da će ove godine biti i snijega pa ćemo dodatno usavršiti skijanje, tako da očekujem da Nemanja možda donese i medalju – kaže Rađenović.

U Centru “Sunce” ističu da su učenici već donosili medalje i nagrade sa takmičenja.

– Svaki put kada naša djeca odu na takmičenje, oni donesu nagrade. Oni su zapravo puni nekih nagrada i medalja i to im puno znači – kaže Milica Tatić, socijalna radnica u ovom centru.

Ove školske godine, u ovoj ustanovi nastavu pohađaju 94 osnovca i 25 srednjoškolaca, koji su upisani na tri zanata: kulinarski, šnajderski i bravarski. U javnoj ustanovi Centar “Sunce” kažu da ovo nije konačan broj, jer je upis moguć tokom cijele školske godine.

RTRS