saobracajka-bistrica-povrijedjen-motociklista-2Za devet mjeseci ove godine zabilježen je najmanji broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima i najmanji broj poginulih učesnika u saobraćaju, uzimajući u obzir desetogodišnji prosjek, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Prijedor.

U posljednjih 10 godina za devet mjeseci u prosjeku se događalo 14 saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim licima, dok su tokom ove godine evidentirane četiri, odnosno za 71,42 odsto manje.

Na području koje pokriva CJB Prijedor za devet mjeseci ove godine u četiri saobraćajne nesreće poginulo je sedam lica i to jedan vozač, tri suvozača, dva putnika, od kojih jedno dijete, i jedan biciklista. U jednoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodina na pružnom prelazu “trinaesta”, smrtno su stradala četiri lica, a u preostale tri po jedno.

Policijski službenici CJB Prijedor intenzivno provode preventivne i represivne mjere s ciljem postizanja i održavanja dobrog stanja bezbjednosti saobraćaja.

saobracajka-omarska-kod-crkve-brvnare-1“Broj evidentiranih prekršaja je u porastu za 11,56 odsto u odnosu na 2015. godinu, a posebno se ističe rast broja isključenih vozača i vozila iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, kao i broj isključenih vozila iz saobraćaja zbog utvrđene tehničke neispravnosti”, navode u CJB Prijedor.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com