fondacija zajednicki put-logoFondacija “Zajednički put” iz Prijedora raspisala je javni poziv za mlade za izbor četvrte generacije “Škole liderstva”.

Na poziv se mogu prijaviti mladi talenti, mladi iz socijalno ugroženih porodica, mladi sa invaliditetom, mladi iz ruralnih sredina, kao i nezaposleni mladi ljudi iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice i Oštre Luke.

“Osnovni cilj projekta je podstaći i osposobiti mlade ljude za aktivno učešće na tržištu rada, uspješno bavljenje preduzetništvom i društveni angažman, njihovom edukacijom i povezivanjem sa adekvatnim prilikama za sticanje korisnih vještina i specifičnih znanja, bez obzira na poteškoće sa kojima se mladi susreću u okruženju”, saopšteno je iz Fondacije “Zajednički put” Prijedor.

Najuspješniji polaznici imaće mogućnost doći do samozaposlenja angažmanom u Zaštitnoj radionici Prijedor, osvojiti godišnju stipendiju za volonterski angažman, biti nagrađeni besplatnim kursom stranog jezika, postati članovi Savjeta mladih Fondacije, realizovati vlastite aktivnosti usmjerene na poboljšanje položaja mladih u svojoj zajednici.

Javni poziv otvoren je do 25. oktobra, a obrasci za prijavu i detaljne informacije dostupni su na veb stranici www.fondacijazajednickiput.org.

Donatori projekta Škola liderstva do sada su bili osnivač Fondacije “Zajednički put” Semira Hofman, grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske.

SRNA