cjbpdNa području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u prosjeku dnevno bude sankcionisano šest vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, kao i 25 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja, saopšteno je iz ovog centra.

“Broj sankcionisanih vozača i broj vozača isključenih iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola je u porastu u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U akciji pojačane kontrole brzine kretanja i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola ukupno je kontrolisan 231 učesnik u saobraćaju, dok je za 146 učesnika ili 63,20 odsto kontrolisanih izrečena prekršajna sankcija.

“Zbog prekoračenja brzine kretanja vozačima je uručen 61 prekršajni nalog, dok je za šest vozača izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja zbog prekoračenja ograničene brzine većeg od 30 kilometara na čas”, navodi se u saopštenju.

U kontroli psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja pod dejstvom alkohola sankcionisano je 30 učesnika u saobraćaju, od kojih je 16 zadržano lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova, jer su zatečeni u vršenju prekršaja pod dejstvom više od jednog promila alkohola u organizmu.

Akciju pojačane kontrole brzine kretanja i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola policijski službenici CJB Prijedor proteklog vikenda proveli su na području Prijedora i Kozarske Dubice.

SRNA