gomjenica-lijevce-jesen-1Fudbaleri Gomjenice su u 9.kolu Regionalne lige RS-grupa Zapad osvojili četvrti ovosezonski bod, pošto su remizirali sa ekipom Lijevča 1:1.

U nastavku takmičenja, ukoliko žele da ostvare željeni cilj, opstanak, moraće pokazati mnogo više želje, htijenja i borbenosti, a za očekivati je da će imati puno motiva već u naredna dva okršaja sa komšijama, prvo u Međeđi protiv Ravni, a potom i kod kuće, kada dočekuju OFK Brdo iz Hambarina.

Pravo je čudo kako u prvom poluvremenu izabranici trenera Mile Kotarana nisu iskoristili terensku inicijativu i nekoliko odličnih prilika od kojih je najzrelije imao Mihajlo Mijatović u finišu ovog dijela.

Prvo je pogodio stativu, a zatim „mlako“ šutirao kada se našao sam pred golmanom gostiju Milovanom Marjanovićem koji je otklonio opasnost.

gomjenica-lijevce-jesen-2Mogla je gostujuća ekipa prethodno da povede, ali kada je Željko Đukanović iskosa sa lijeve strane poslao loptu kraj Vojislava Vasiljevića na gol-liniji se našao Vedran Dragić i izbio loptu.

Ipak, šok za domaće navijače uslijedio je pred sam odlazak na odmor, pošto je najbolji akter meča, kapiten rivala Dragan Dumonić ostao usamljen i pogodio cilj-0:1.

Ni u nastavku nije se slika bitnije mijenjala na terenu „kod Celpaka“.

Ipak, u 51.minuti Mijatović je na dobru asistenciju Dušana Davidovića pravovremenu utrčao u kazneni prostor i donio izjednačenje Prijedorčanima.

Kada domaći već nisu imali umijeća da dođu do pobjede umalo da pred kraj susreta budu kažnjeni.

Miroslav Đuranović je gotovo sa „penaltika“ snažno tukao u gornji lijevu ugao Vasiljevića, koji je sjajno intervenisao.

Gomjenica: Lijevče 1:1(0:1)

Prijedor
Stadion: „Kod Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Vladimir Ančić (Prnjavor) 6
Strijelci: Mijatović u 51. za Gomjenicu, a Dumonjić u 45.minuti za Lijevče
Žuti kartoni: Draganić, Đurkić, Tadić, D.Vasiljević, Čorokalo (Gomjenica), Galić (Lijevče)

GOMJENICA:
V.Vasiljević 7, Dragić 7, Tadić 7, Draganić 6,5 (od 83. Lazić -), Davidović 7, Kreća 6, Stipić 6, Radanović 6 (od 76. D.Vasiljević -), Đurkić 6,5, Čorokalo 6,5, Mijatović 6,5.

LIJEVČE:
Marjanović 7, Đuranović 6, Ljubojević 7, Prole 6, Ilić 6, Galić 6, Kerezović 6, Dumonić 7, Đukanović 7, Antić 6,5, Peulić 6,5

Igrač utakmice: Dragan Dumonić (Lijevče)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-lijevce-jesen-3 gomjenica-lijevce-jesen-4 gomjenica-lijevce-jesen-5