mira-neretva-rezultat-1Rukometašice prijedorske „Mire“ su, teže od očekivanog, savladali ekipu „Nertve“ iz Jablanice rezultatom 28:21 u 3.kolu Premijer lige za žene.

Rezultat od +7 za domaće nije realan odnos snaga jer su gošće većim dijelom prvog poluvremena vodile a i u nastavku su imale „priključak“ gotovo do samog kraja.

Nakon početnog vođstva domaćih, ekipa „Neretve“ prvi put dolazi do prednosti u 10.minuti (4:5) a u 22.minuti ima i najveću prednost od +4 (7:11).

Do kraja prvog dijela igre Prijedorčanke smanjuju zaostatak na 11:12.

Gošće prve pogađaju u nastavku, da bi uslijedila serija „Mire“ od 5:0(16:13, 39.minuta) koja je, vjerovatno, i „prelomila“ meč jer rukometašice iz Jablanice do kraja nisu uspjele ni izjednačiti.

mira-neretva-rezultat-2Podatak da su gošće postigle pogodak i sa dvije igračice manje, dovoljno govori o njihovoj borbenosti kao i rukometnom znanju koje na njih prenosi trener Sabina Pehić.

Osim standardno dobre Azre Bašanović sa 11 golova i Vukliš sa 12 odbrana, kod domaćih vrijedi izdvojiti Dušku Tintor za koju se može reći da je bila i najbolji pojedinac kod „Mire“.

Iako je ušla tek u posljednjim minutama prvog poluvremena, do kraja je nanizala 7 golova, a iznudila je i nekoliko isključenja gošći u trenucima kada se rješavalo pitanje pobjednika.

Kod „Neretve“ koja je od početka do kraja igrala sa istom sedmorkom vrijedi pohvaliti Isić sa 8 i Halebić sa 6 golova te Blaženku Pandža sa 13 uspješnih odbrana.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-neretva-rezultat-3 mira-neretva-rezultat-4