sastanak-oko-dvd-donja-ljubija-2Krajem mjeseca septembra u kancelariji Predsjednika Skupštine grada Seada Jakupovića održan je konsultativni sastanak na kome su, osim domaćina, bili prisutni i Faruk Rešidović iz Donje Ljubije kao predstavnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Ljubija te Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

Tema razgovora je bila situacija u DVD Donja Ljubija te pravci u cilju konačnog stavljanja u funkciju specijalnog vatrogasnog vozila u Ljubiji kao i stvaranje uslova da se u domu mogu okupljati kako vatrogasci tako i drugi simpatizeri ovog Društva.

Dogovorene su i konkretne aktivnosti a učiniće se sve da ovo društvo ima isti status naredne godine kao i DVD Kozarac.

Faruk Rešidović je izrazio svoje zadovoljstvo dogovorenim te istakao da očekuje kako će se do kraja ove godine pomenuto vatrogasno vozilo registrovati, održati Skupština DVD-a, nabaviti peć za grijanje te renovirati mokri čvor u domu kako bi se stekli uslovi za početak prvih dežurstava.

sastanak-oko-dvd-donja-ljubija-1Na sastanku je zaključeno da se traži podrška lokalne zajednice kao bi se stvorili uslovi u domu za normalan rad.

Ovim povodom delegacija TVJ Prijedor na čelu sa komandirom posjetila je DVD Donja Ljubija a on je obećao punu podršku gore pomenutim aktivnostima.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com