djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-1Tokom protekle sedmice u Javnoj ustanovi Osnovna škola „Jovan Cvijić“ Brezičani realizovan je niz aktivnosti povodom Dječije nedjelje.

-Dječija nedjelja se i u našoj školi obilježavala u prvoj sedmici oktobra. Cilj svega je bio da se realizuju nastavni sadržaji putem kreativnih i radioničkih aktivnosti, kao i da se u prvi plan stave prava djeteta i prateće dužnosti učenika – rekla je učiteljica Marina Knežević.

Ona je dodala da su, u skladu sa Razvojnim planom škole kojim se radi na inteziviranju saradnje porodice i škole i ovogodišnjim sloganom „Porodica na prvom mjestu“, u većinu aktivnosti uključeni i đački roditelji.

-Smatramo da je dobra saradnja porodice i škole jedan od preduslova za optimalan razvoj učenika – istakla je Kneževićeva.

Neke od aktivnosti koje su realizovane, kao u matičnoj školi, tako i u svim područnim objektima bili su: veseli čas, prava i dužnosti učenika, jesenja radionica, izrada kućica od bundeva, slike od materijala iz prirode, ramovi za fotografije, figurice od jesenjih plodova, slikanje slamom, naše srce i slično.

-Ono što je najvažnije jeste da su se radnici, roditelji i učenici podsjetili na primjenu i poštivanje Konvencije UN-a o pravima djeteta i pri tome uživali u aktivnostima i odlično sarađivali – rekla je Olivera Brdar, direktorica OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani.

Tekst i foto – OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-2 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-3 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-4 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-5 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-6 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-7 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-8 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-9 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-10 djecija-nedjelja-os-jovan-cvijic-brezicani-11