prijedor-bosna-sarajevo-jesen-1Dva rukometna kluba iz Republike Srpske odmjeriće snage u petom kolu Premijer lige BiH u Nevesinju.

Ekipa Hercegovine, koja je posljednjeplasirana bez ijednog osvojenog boda, dočekuje u subotu od 18 časova veoma dobri Prijedor, na petoj poziciji sa sedam bodova.

-Problem nam predstavlja činjenica da je povrijeđen desni bek Martino Kordić. Očekujem prije svega pravu, fer i korektnu utakmicu od svih aktera, a uvjeren sam da će moji igrači pred našom vjernom publikom pružiti maksimum i pokušati da prekinemo niz poraza – rekao je trener Nevesinjaca Dragomir Šaponja.

Zanimljivo je da će ovo u jednu ruku biti i kumovski derbi, jer će se Prijedorčaninu na klupi Hercegovine na suprotnoj strani suprotstaviti vjenčani kum Aleksandar Miljuš, sportski direktor rivala sa Sane, koji je uvijek uz svoj sastav.

-Hercegovina ima dobru ekipu sa iskusnim trenerom, ali kao novajlije u ligi, to neiskustvo ih je na startu koštalo gubitka bodova. Niti u jednoj utakmici nisu poraženi sa više od tri gola razlike. Poštujemo domaćina, idemo da se nadigravamo, borbeno i dsciplinovano, pa neka pobijedi ko bude bolji – istakao je trener Priejdorčana Saša Babić, uz podsjećanje da je Miljuš i njegov kum.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com