kup-rs-krupa-rudar-prijedor-1Dobro se Rudar-Prijedor „nosio“ sa Krupom u Krupi na Vrbasu, protiv koje je u četvrtom pokušaju prošle godine osvojio prvi put Kup Republike Srpske.

Poražen je od premijerligaša BiH (2:1), zasluženo, jer iskustvo, određena doza agresivnosti bili su na strani izabranika nekadašnjeg trenera „rudara sa Sane“ Slobodana Starčevića.

Za pohvalu je to što su gosti došli na teren sa vještačkom travom da se nadigravaju, a ne da se brane.

Upravo ta drčnost u kontinuitetu i krasi mladi sastav oformljen od igrača većinom poniklih u omladinskom pogonu kluba.

Većina ih je željna afirmacije, međutim, nikada nije moguće da svi igraju, pa je tako Marko Kovačević riješio da se posveti fakultetu, iako se i na njega ozbiljno računalo u budućnosti.

kup-rs-krupa-rudar-prijedor-2-Odigrali smo veoma dobru utakmicu protiv premijerligaša i našeg sportskog prijatelja. U ovom momentu mogli smo da vidimo upravo stvari koje su pozitivne u našoj igri, ali i loše, na kojima trebamo raditi. U svakom slučaju žao nam je što smo eliminisani. Nadali smo se da ćemo, možda, ostvariti iznenađenje, jer Kup RS je pun iznenađenja. Utakmica i jeste do kraja bila neizvjesna, a čestitam Krupi na daljem prolazu – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Prijedorčani su i definitivno dobili igrača koji je potvrdio da sazrijeva i pruža sve bolje partije.

Ervin Ćatić je, kao i protiv mrkonjićke Slobode u subotnjem prvenstvenom okršaju prvoligaške konkurencije RS, ponovo bio strijelac, ali i kod rezultata 0:0 pogodio stativu, imao nekoliko lijepih poteza.

U odsustvu kapitena Nemanje Marića, koji je bio na klupi, sa trakom na ruci Bojan Burazor je kao i uvijek predvodio mladi tim kao pravi vođa, a golman Dejan Inđić, dobivši priliku kao i u šesnaestini finala ovog takmičenja u Žeravici kada je savladano Jedinstvo, opravdao povjerenje, pa „rudari sa Sane“, uz standardnog Nemanju Petrovića, ne moraju da brinu o odgovornom mjestu u ekipi među stativama.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Krupa

kup-rs-krupa-rudar-prijedor-3 kup-rs-krupa-rudar-prijedor-4 kup-rs-krupa-rudar-prijedor-5