zlako jelisavac-trener rudar prijedoraZa šefa stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatka Jelisavca predstojeći susret osmine finala Kupa Republike Srpske njegovog kluba protiv premijerligaša BiH, Krupe iz Krupe na Vrbasu, koji je na programu danas na terenu rivala, a ne u Prijedoru kako je bilo žrijebom predviđeno, biće jubilarni 50.meč na klupi „rudara sa Sane“.

Ovaj stručnjak sa profi-licencom koji je svojevremeno kao igrač nosio dres novogradske Slobode, u tri navrata je bio trener prvog tima „crvenih sa stadiona „Mlakve“, u gradu na ušću rijeke Sane u Unu osnovao je Školu fudbala „Bubamara“, a selektor je kadetske reprezenacije Republike Srpske.

-Svakako da mi je drago da sam na klupi Prijedorčana, koja je posljednjih godina bila „užarena“, gotovo godinu dana, uz punu podršku svojih najbližih saradnika u stručnom štabu, ali i ljudi koji vode klub. Trudio sam se da ostvarim osnovnu ideju, koja je bila prisutna prilikom dolaska, s obzirom da je bilo jasno da je opstanak u premijerligašku društvu teško dostižan. Oslonili smo se naigrački kadar iz naše Omladinske škole, upotpunivši ga sa mladim igračima iz regije, a, za sada, možemo biti zadovoljni rezultatima koje postižemo-rekao je Jelisavac.

zlatko jelisavac-trenerOd 1.novembra 2015.godine kada je debitovao u pobjedi svojih izabranika nad sarajevskim Željezničarom od 1:0 u elitnoj bh.konkurenciji, kako u najvišem rangu, tako i prvenstvenim okršajima Prve lige RS, Kup takmičenjima i prijateljskim megdanima, vodio je do sada ekipu ukupno 49 puta.

Rudar Prijedor je zabilježio 20 pobjeda, u 15 utakmica je remizirao, dok je pod vođstvom Jelisavca poražen 14 puta, postigao je 86 golova, a primio 56 pogodaka.

Zanimljivo je da su Prijedorčani bili domaćini u samo 14 mečeva (tri puta u Ljubiji), 29 puta gostovali, a šest odigrali na neutralnim terenima.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com