centar-za-socijalni-rad-vauceri-za-porodice-1Za 37 porodica u stanju socijalne potrebe u prijedorskom Centru za socijalni rad danas su dodijeljeni vaučeri od po 100 KM za nabavku potrepština za djecu.

Direktor Centra za socijalni rad Prijedor Milena Miodragović rekla je da se na ovaj način ulazi u Dječiju nedjelju koja se u Republici Srpskoj obilježava u prvoj sedmici oktobra.

Prema njenim riječima, korisnici ove pomoći su socijalno ugrožene, ali odgovorne porodice s aspekta roditeljstva.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u, saradnji sa ministarstvima porodice, omladine i sporta i prosvjete i kulture i uz podršku Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, ove godine manifestacije realizuje pod zajedničkim sloganom `Porodica na prvom mjestu`”, rekla je Miodragovićeva novinarima u Prijedoru.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da grad u segmentima socijalne zaštite pomaže sugrađanima u stanju socijalne potrebe posredstvom Centra za socijalni rad Prijedor.

centar-za-socijalni-rad-vauceri-za-porodice-2“U raznim oblicima za socijalne kategorije grad Prijedor izdvaja 4,7 miliona KM. Danas, pred ulazak u Nedjelju djeteta, posebno smo posvećeni djeci i roditeljima koji brinu o njima”, dodao je Đaković.

SRNA