dns-pavicPredsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da je nakon referenduma trebalo nastaviti sa mirnom retorikom, te naglasio da pozivanje na sud /predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika/ drži građane u Srpskoj u ubjeđenju da je tretman državnih organa i međunarodne zajednice prema Srbima drugačiji nego prema druga dva naroda.

Pavić je kao primjer naveo presudu suda u Mostaru i koliko dugo u tom gradu se ne može uspostaviti vlast.

“Daleko veće posljedice to izaziva nego referendum, ali za to niko nije odgovoran. Čim su Srbi to uradili, onda su odgovorni. To je neravnopravan tretman i zaista treba razum da prevlada i da se povuku sve te prijave i sve što bilo kome smeta da krenemo mirno raditi i da provedemo lokalne izbore”, istakao je Pavić danas u Prijedoru.

On je pozvao sve da omoguće građanima da se izjasne koga hoće da im vode lokalne zajednice i dodao da nema boljeg mjerila od mišljenja građana.

“Ni sud niti bilo ko drugi ne može izreći mjere kakve mogu građani na izborima, a nakon izbora treba nam bar dvije godine da radimo na ekonomiji i zapošljavanju, da unaprijedimo život u Republici Srpskoj i BiH i da se manemo svađa i svega onoga što se dešava posljednjih mjeseci”, izjavio je Pavić.

On je mišljenja da je referendum pravo svakog naroda, svakog građanina, svake republike i države i Republika Srpska je iskoristila svoje demokratsko pravo da on bude održan.

“Dobili smo rezultate i institucije Republike Srpske sada znaju šta im je raditi – poštovati volju građana i pretočiti je u zakonske okvire”, zaključio je Pavić.

SRNA