cjbpd-pistolj-marihuana (4)Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor i policijski službenici Policijske stanice Novi Grad su 22.09.2016. godine u Ulici Mladena Stojanovića u Novom Gradu izvršili kontrolu lica S.I.(1981) iz Novog Grada, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli jedan pvc paketić sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 0,96 grama.

Izvršenom kriminalističkom obradom navedenog lica policijski službenici su utvrdili da je isti predmetnu drogu dobio od lica inicijala M.D. (1977) iz Novog Grada.

Isti dan, na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i naredbe za pretres Osnovnog suda Novi Grad izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.D.(1977) u Novom Gradu.

cjbpd-marihuanaPrilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 195 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com