novi-parking-pecani-1Povećanje broja automobila u Prijedoru u posljednje vrijeme stvara dodatan problem – nedostatak parking mjesta.

Ovaj problem posebno je izražen u jednom od najvećih naselja, Pećanima. U ovom naselju nedavno je završena izgradnja novog parknga sa 34 parking mjesta. Pored prvenstvene namjene, on će pružiti i dodatnu sigurnost dječjem igralištu koje se nalazi u blizini, jer će služiti i kao barijera vozačima koji su automobile parkirali i na zelenoj površini.

Problemi s nedostatkom mjesta za parkiranje kod stanovnika zgrada B2 i B3 u prijedorskom naselju Pećani – završeni su. Kažu, izgradnja parkinga sa 34 parking mjesta za njih je od ogromnog značaja.

Prijedorčani zadovoljni, naglašavaju da ovaj prostor za njih znači mnogo i ističu da treba nastaviti sa ovom praksom jer je premalo parking prostor au Prijedoru.

novi-parking-pecani-2Izgradnjom novog parkinga u ovom naselju biće smanjen problem parkiranja automobila na ulici, trotoarima ali i dječjim igralištima. Projekat je urađen u saradnji prijedorske Mjesne zajednice Centar i Grada Prijedora, a njegova izgradnja koštala je 22 hiljade maraka.

Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora, navodi da je bitno to što su ljudi dobili izuzetno kvalitetan prostor za parkiranje.

– Ujedno, obezbijedili smo igralište koje se tu nalazi, tako da automobili ne bi slučajno prelazili preko dječijeg igrališta. Pećani su danas jedno od najsavremenijih stambenih naselja sa uređenom infrastrukturom, istakao je gradonačelnik Prijedora.

Radojica Đurđić, predsjednik MZ Prijedor-Centar, kaže da će Savjet MZ sarađivati sa građanima kao i sa lokalnom upravom kao što je i do sada smo sarađivalo.

Na području grada Prijedora postoji oko 2.000 registrovanih prostora namijenjenih za parkiranje automobila.

RTRS

novi-parking-pecani-3 novi-parking-pecani-4