srna-med-za-vrticUčesnici privredno-turističke manifestacije “Dani meda Prijedor 2016” su na kraju izlaganja i prodaje meda i pčelinjih proizvoda posjetili mališane Dječijeg vrtića “Radost” i poklonili im dvadesetak kilograma meda i voća.

Predsjednik Udruženja pčelara “Prva pčela” Đuro Kunić rekao je da su se pčelari kao i ranijih godina dogovorili da ustupe po kilogram meda i da ih poklone ovoj ustanovi.

“To je lijepa tradicija našeg sajma i naših pčelara koju nismo ni ove godine prekinuli”, rekao je Kunić.

Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Dušanka Božić rekla je da se u ovoj ustanovi njeguje zdrava ishrana i da se upotreba meda intenzivira od novembra do maja.

“Med koji smo dobili na poklon podijelićemo sa drugarima iz svih vrtića u okrilju naše ustanove tako da će dobijeni med probati svi mališani”, navela je Božićeva.

Ona je dodala i da djeca iz ove ustanove po vaspitnim grupama svake godine posjećuju privredno-turističku manifestaciju koja se tradicionalno održava na malom trgu.

“I ove godine smo posjetili `Dane meda`, vidjeli opremu kojom se pčelari služe i upoznali se sa svim pčelinjim proizvodima koji se tamo izlažu i prodaju”, navela je Božićeva.

SRNA